Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANSKA NEPREMOSTIVA

Kasper Hvidt Paklenima uzeo zlatnu medalju

slavlje-2-txt.jpg
import
27.01.2008.
u 18:09

Hrvatska reprezentacija izgubila je dva puta na Europskom prvenstvu, oba puta od novih europskih prvaka Danaca. Ukupno sa 14 golova razlike... Mislili smo da Danci ne mogu dva puta zaredom dobiti, no reprezentacija Ulrika Wilbeka bila je bolja i Pakleni su im spremno čestitali.

"Dobro smo otvorili finale, ali smo se onda malo tražili. Imao sam problema s njihovom obranom. Suci nam nisu dali da dođemo na bliže od tri razlike. Trebamo biti zadovoljni, kako smo došli ovdje, koliko smo imali problema - to je velik uspjeh", izjavio je nakon susreta Ivano Balić.

Jezičak na vagi koji je presudio bio je - Kasper Hvidt, impresivni vratar europskih prvaka. 17 obrana u prvom susretu u skupini te 14 u finalu. Čovjek je zaista zaključao svoj gol - ukupno 124 obrane na EP-u. Mirko Alilović je, primjerice obranio pet od 25 udaraca. Somić jedan od pet. Statistički - 20 posto. Za finale nije bilo dovoljno.

Ulje na vatru dolio je i nervozni izbornik Lino Červar. Zaradio je žuti, pa isključenje i crveni karton, dakle nepotrebno ostavio svoje igrače četiri minute s igračem manje. Njihov izbornik. U finalu su rijetke hladne glave...

"Danci su bili bolji. Dobro smo otvorili, ali na kraju prvog dijela otišli su na tri razlike i više ih nismo mogli stići. Bili smo nervozni, pogotovo mi mlađi. Nema isprika, sretan sam jer smo napravili veliki uspjeh, nesretan jer smo izgubili u finalu", izjavio je Hvidtov kolega na hrvatskim vratima.

"Hvidt je dokazao da je najbolji. Svaka mu čast", dodao je Alilović za HTV neposredno nakon susreta.

Hrvatska je ostala u vrhu europskog rukometa, u Norveškoj je napravila ogroman posao. Ozljede, pritisak, upitan nastup Balića, prepirke s medijima, loša organizacija i hrana. Bilo je zaista svega.

Zaključak je da imamo dva nova krilna igrača koja će u budućnosti nositi igru (Horvat i Čupić), te da je Alilović vratar na kojeg će se Pakleni moći osloniti. No, jedan je igrač osvojio srca mnogih - Ivan Čupić. Drzak, zabijao iz nemogućih kutova, hrabar, odlučan, neustrašiv. Kao nekoć Mirza Džomba, izvanredno desno krilo. Budućnost hrvatskog rukometa nije upitna, ostajemo na vrhu.


Zlatko Horvat

Dečki su se borili, drago mi je da sam bio ovog tima. Sreća je da smo Čupić i ja dobro igrali. Čekamo ih u Hrvatskoj, vjerujem da ćemo im vratiti.


Nikša Kaleb

Trebamo zadržati osmjeh i čestitati Dancima. Ovo je velik uspjeh. Imali smo šanse i protiv Danaca, no nismo uspjeli

Želite prijaviti greške?