Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MALA ŠKOLA Oprema stiže, ostaje dvojba

Karlovački roditelji još nisu za jednu smjenu

25.02.2009.
u 17:56

KARLOVAC – Mala škola, nekad zapušteno karlovačko ruglo, a danas prekrasno zdanje, uskoro će biti u svojoj pravoj funkciji. Nakon što je obavljen tehnički pregled, već je polako počela stizati oprema. To iziskuje dosta posla, jer treba opremiti i namjestiti ukupno deset kabineta u Maloj školi i Gimnaziji Karlovac.

Prijedlog roditelja
I dok mnogi s nestrpljenjem očekuju da novouređeni kabineti napokon imaju svoju pravu svrhu, ostaje jedna dilema. Da li da gimnazijalci u jednu smjenu krenu odmah, odnosno tijekom ove školske godine, ili od 1. rujna.

– Činjenica je da se Mala škola uređivala upravo zbog jedne smjene, i mi ćemo nove prostore početi koristiti čim oprema bude u funkciji. Međutim, na Vijeću roditelja izražena je želja da se vidi kakvo je raspoloženje, odnosno koliko je pametno početi s novim načinom rada tijekom školske godine.

Neki smatraju da bi to bio prevelik stres za učenike. Mi ćemo u svakom slučaju uzeti u obzir stav roditelja. Ukoliko većina bude takvog razmišljanja, ponijet ćemo se mudro i u jednu smjenu krenuti od 1. rujna – napominje ravnatelj karlovačke Gimnazije Damir Mandić.

Organiziranje redovne nastave do 14 sati, uz kabinetsku nastavu, omogućit će i nove programe učenika većih interesa, poput programa rada s darovitim učenicima. Srednjoškolci jezične gimnazije moći će fakultativno učiti talijanski i francuski jezik. Budući da je Gimnazija još lani 1. rujna trebala krenuti u jednu smjenu, na svoje mišljenje, prijedloge i kritike imali su pravo i učenici. Njih su najviše brinuli mogućnost gužve na hodnicima zbog mijenjanja kabineta i nedostatak prostora u kantini za što efikasniju i kvalitetniju uslugu. Ipak, nisu se mogli dogovoriti o trajanju malih odmora.

Vrijeme za prilagodbu
Jedan dio slaže se da bi trebali trajati deset minuta, a neki ne. Većini je zapravo svejedno hoće li ići u jednu smjenu ili ne, a manji broj gimnazijalaca koji je protiv to je argumentirao činjenicom da više neće moći prepisivati.

– To nije problem o kojem bismo trebali voditi računa. Sigurno je da je za sve nas ovo nešto novo i trebat će jedno vrijeme da se svi zajedno priviknemo – zaključuje ravnatelj Gimnazije, Damir Mandić.

Želite prijaviti greške?