Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Maslinov vijenac u Varaždin

Kajkavski stihovi biti će urezani u brački mramor

Ernest Fišer
Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
25.08.2014.
u 12:10

Pjesnik Ernest Fišer ovjenčan je Maslinovim vijencem poezije u Selcima na Braču

        “Maslinov vijenac zaista me obradovao jer ga dodjeljuju sami pjesnici, dakle struka, a to je ujedno i posredno priznanje mojoj kajkavskoj zbirci (sabranih i novih kajkavskih pjesama) “Macbeth na fajruntu”. Iz te zbirke bit će na spomen-ploči (u bračkom kamenu) isklesani ovi moji stihovi: “Kajkavščina kakti cviet / ostala je naš cieli sviet” – izjavio je za Večernji list ugledni hrvatski pjesnik Ernest Fišer, koji je u prvom tjednu kolovoza u Selcima na Braču ovjenčan maslinovim vijencem poezije.  

  Selačka Croatia rediviva, svehrvatska pjesničko-jezična smotra koja se temelji na trojedinstvu hrvatskog jezika zasnovanog na formuli ČA-KAJ-ŠTO održana je 24. put. Na toj je jedinstvenoj pjesničkoj manifestaciji otkrivena ploča prošlogodišnjeg laureata Branimira Bošnjaka, na kojoj je osvanuo odabrani stih "Sve je oko nas već je moralo dobiti dušu". 

Na ovogodišnjoj manifestaciji nastupilo je dvadesetak pjesnika, od čakavskih poput Zvonimira Sutlovića i Vlaste Vrandečić-Lebarić preko štokavskih, poput Ivane Šojat, Marka Gregura i Nevenke Nekić do kajkavskih, kao što su Božica Brkan, Vera Grgac i Ernest Fišer. Uz brojne bračke pjesnike - Katarinu Jakšić, Sanju Mošić, Vesnu Trutanić i Silviju Buvinić, nastupili su i pjesnici koji žive izvan domovine poput Antona Kikaša iz Kanade i Tomislava Žigmanova iz Vojvodine., na kojoj je osvanuo odabrani stih: „Sve je oko nas već je moralo dobiti dušu.“   

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije