Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LJUDI

Kad Sudci zapjevaju

30.03.2009.
u 17:30

Karizmatični svećenik Zlatko Sudac za nedavnog posjeta Zrinku Tutiću u njegovoj vikendici na Plješivici oduševljeno je prihvatio ideju da se okuša kao pjevač i snimi CD. Tako će se, osim dokumentarnog filma s Jakovom Sedlarom i knjige s Dunjom Ujević, poznati karizmatik pojaviti i na glazbenoj sceni. Album se već dovršava u jednom zagrebačkom studiju pod paskom producenta i skladatelja Zrinka Tutića. Arena, koja je otkrila ovu estradnu “tajnu”, javlja da Sudac ima iznenađujuće zvonan i melodičan vokal te predviđa da će i ovaj Sudčev projekt biti uspješan, a CD razgrabljen. Nakon toga ništa nas valjda neće moći iznenaditi pa ni da se Sudac pojavi u emisiji “Zvijezde pjevaju”. Najprije će izvesti čudo bilokacije, tako da stoji sam pokraj sebe, a potom će pjevač Sudac zapjevati sa Sudcem zvijezdom. Glasujte na 061...

Aktualnosti od lani
Predizborna kampanja dobrim će se dijelom ovog proljeća voditi i na internetu. Nedavno su osobne stranice otvorili Anto Đapić, Josip Kregar, Ranko Ostojić i mnogi drugi. Neki pak ne pridaju previše pažnje publici na webu pa tako Slobodna primjećuje da Dubravka Šuica (HDZ) ima web-stranicu, ali u rubrici “aktualnosti” zadnja vijest datira iz listopada prošle godine. Na njezinu sreću, njezin dubrovački konkurent Andro Vlahušić (HNS) vodi blog tako ažurno da mu zadnji tekst datira iz siječnja 2008. godine. Odnija vrag i prišu.

I Kerum ima novu bembaru
Afera s kupnjom, pa sad već i prodajom Sanaderova skupocjenog BMW-a dobila je (ne)očekivanu epizodu. Kada je objavljeno da će HDZ prodati blindirani BMW za više od četiri milijuna kuna, i novinari su počeli tražiti potencijalnog bogatog kupca. Tako su u Novom listu nazvali Keruma i pitali ga je li zainteresiran da kupi taj auto. Kerum je nakon kraćeg propitkivanja je li riječ o novom modelu sedmice, odgovorio sebi svojstvenom lakoćom. “Ja već imam takav, kupio sam ga ima dva mjeseca. Što ću ga kupovat’ kad ga imam”, objasnio je taj ljubitelj luksuznih automobila i jeftinih dosjetki. Nije samo poznato je li ga kupio na braniteljsku povlasticu ili je na četiri milijuna kuna vrijedan BMW platio i sva davanja.

Tko ima veći
Novine su se raspisale i o službenim automobilima župana i gradonačelnika. Tako se pokazalo da gradonačelnik Ploča Ante Karamatić (SDP) vozi najskuplji automobil u svojoj klasi audi A6 od čak 659 tisuća kuna. Veličina grada i kubikaža auta očito nisu ni u kakvoj vezi, baš kao ni plaće župana i bogatstvo županije. Iz analize Ureda za državnu upravu doznajemo da neki župani imaju veće plaće i od predsjednika, odnosno po trideset tisuća kuna. Nema u svemu tome osobite logike jer istarski župan ima trideset posto manju plaću od sisačko-moslavačkog iako ovaj ima 80 posto manji županijski BDP. Nije sve ni u BDP-u.

Želite prijaviti greške?