Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Još jedino u Brodosplitu i na HTV-u misle da se i za nerad i rad treba dobiti ista plaća

prosvjedi brodosplit (1)
Tino Juric/PIXSELL
18.10.2013. u 14:00

I amater bi shvatio, a kamoli urednik dnevnika, nakon što su u pomoć istodobno pohrlili SDP, HNS, ali i HDZ da se oko Brodosplita zbiva nešto krajnje opasno

Premijer Milanović svojim je kasnim, ali ipak odlaskom u Vukovar preoteo medijski prostor predsjedniku Josipoviću, koji se nalazio manje od 100 km dalje, ali s \"krive strane\", u Vojvodini, među ostacima ostataka Hrvata. To je u redu, jer sve su se nacionalne TV ionako usuglasile da im nije baš jasna svrha \"folklornog\" susreta u Beogradu. No, svaka čast Vukovaru, manje Beogradu, glavni događaj, što urednici TV dnevnika nisu skužili, zbivao se u Splitu. Drama u Brodosplitu, po mnogočemu predstavlja prekretnicu. Premda su mediji, do sada, u pravilu ovdje bili naklonjeni radništvu, RTL i Nova TV, vidno su suzdržano izvijestili o buntu u Brodosplitu. Jedino u glave par stotina prosvjednika Brodosplita (od 2000 zaposlenih) i u glave urednika Stipe Alfiera i njegovih novinara s HTV-a nikako ne može ući činjenica da svi više neće, radili li, ili ne, primati iste plaće. Uravnilovka, koja je desetljećima carevala u Brodosplitu i na HRT-u uvjetovala je izvještaj koji ismijava vlasnika Debeljaka. Tek na drugim TV moglo ga se čuti da će, u presudnoj mu bitci (kaže s teroristima) , očito ići do kraja i promijenit će radne navike kod škverana, ili će dići ruke. I amater bi, da ne spominjem urednike središnjih vijesti TV-a, shvatio, nakon što su među radnike došli župan (HDZ), gradonačelnik (SDP), a vlasnik otišao do ministra gospodarstva (HNS), da se oko Brodosplita zbiva nešto krajnje opasno. Propadne li misija gazde Debeljaka, naime, Brodosplit će nestati, s njim (zauvijek) i dobar dio od EU datih nam kvota za brodogradnju. Poziv Debeljaku u 3. dnevnik, pak, pokazuje da za HTV šanse još ima.

PLUS

Koncentracija izvrsnih izvjestitelja, Jarka iz Vukovara, Petrovićke i Sabine Tandare iz Srbije, prikovala je gledatelje na Novu TV, pa se malotko \"prebacio\" na HTV.

MINUS

Novu koncepciju Dobro jutro Hrvatske s 5, 6 javljanja uživo ne prati i tehnika HTV-a, pa im se redovito \"smrzne\" kamera. I kud baš na Oliveru Mlakaru.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?