Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
16.11.2012. u 12:00

Vrdoljak će preuzeti samo dio funkcija koje je obnašao Čačić pa neće biti i potpredsjednik Vlade zadužen za gospodarstvo a kamoli prvi potpredsjednik. Potpredsjednica Vlade postat će Vesna Pusić

Radimira Čačića, koji mora u zatvor zbog prometne nesreće, na mjestu ministra gospodarstva naslijedit će njegov stranački kolega Ivan Vrdoljak, dosadašnji ministar graditeljstva. Vrdoljak će preuzeti samo dio funkcija koje je obnašao Čačić pa neće biti i potpredsjednik Vlade zadužen za gospodarstvo a kamoli prvi potpredsjednik. Potpredsjednica Vlade postat će Vesna Pusić jer to mjesto pripada HNS-u, a kojem će od potpredsjednika pripasti resor gospodarstva tek će se vidjeti. Tako će poslove koje je dosad radio Čačić odsad raditi dvoje ili čak troje ljudi. Eto koliko je on vrijedio Kukuriku vladi.

I eto koliko je njegov nasljednik na ministarskom mjestu dostojna zamjena. A dostojna je. Čačić je najavljivao velike zamahe gospodarstva koje se trebalo razmahati još u rujnu ove godine, ali nije. U sklopu tih velikih zamaha trebao je biti i jedan manji – obnova fasada. To je Vrdoljakov projekt. Petsto zgrada, 1,5 milijardi kuna, 15.000 radnih mjesta. Sve je to najavljivao “novi Čačić” na početku svog mandata kao ministar gospodarstva.

Prođoše nakon toga mjeseci i mjeseci, a Vrdoljak je potpisao samo dva ugovora za obnovu fasada, vrijedna 16,4 milijuna kuna. Nije mu išlo kao ni Čačiću koji je najavljivao investicijski bum. A Čačić slovi za sposobnog, stručnog, poduzetnog, svemogućeg... Baratao je desecima milijardi kuna investicija. Okićen skromnijim epitetima, Vrdoljak je baratao i skromnijim iznosima. Prvi je “gradio” elektrane, gradove na Savi, terminale..., a drugi je htio samo nove fasade.

Pa će nam sad taj koji nije uspio ni fasade obojiti, nastaviti graditi kule od pijeska.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?