Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
25.07.2012. u 12:00

Etnolozi upozoravaju da u Hrvatskoj nikada nije bilo borbi bikova sve do 1993. godine pa se ove okrutne bikijade po selima Zagore i ne mogu nazvati tradicijom

Tvrtko Jakovina, ministar poljoprivrede, planira u 2013. godini zabraniti borbe bikova u Hrvatskoj čime bi se vratili u zajednicu civiliziranih zemalja. Bikijade u Dalmatinskoj zagori trenutačno su izuzete iz Zakona o zaštiti životinja jer je bivša vlast to tretirala kao “tradiciju”. Etnolozi upozoravaju da u Hrvatskoj nikada nije bilo borbi bikova sve do 1993. godine pa se ove okrutne bikijade po selima Zagore i ne mogu nazvati tradicijom. Bikovi sada mogu odahnuti, a volovi neka si nađu drugu zabavu.

Tko to tamo laže

Zemlja bogata vodom opet na udaru suše

Ivan Jakovčić, istarski župan, odlučio je uvesti redukciju vode u Istri te zabranio pranje auta i navodnjavanje poljoprivrednih površina. A godinama nas uvjeravaju da Hrvatska ima vode u izobilju.

Dodatne kvalifikacije

Ravnatelj policije pohvalio se položenim vozačkim

Vlado Dominić, novi glavni ravnatelj policije, objavio je životopis na stranicama MUP-a. Sada imamo uvid u zavidnu profesionalnu karijeru tog stručnog specijalista kriminalista rođenog u mjestu Držimurec, ali je neobično što se ravnatelj odlučio pohvaliti “dodatnim znanjima” kao što su – poznavanje rada na računalu i vozačka dozvola A i B kategorije. Poseban je kuriozitet što se od stranih jezika služi samo jednim – slovenskim.

Prvi Čačićev uspjeh

Povećao državni vozni park za pet luksuznih limuzina

Radimir Čačić, prvi potpredsjednik Vlade, procijenio je da državni vozni park nije dovoljno velik pa je potrebno nabaviti još pet luksuznih limuzina. Za potrebe njegova novoosnovanog Centra za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija (CEI) već je unajmljen novi poslovni prostor, a u skladu s proklamiranom štednjom zaposlen je direktor, dva tajnika, četiri voditelja projekata i pet savjetnika. Gospoda iz CEI-ja sada su naručili i limuzine pa ćemo za njihovih pet vozila iskeširati 1,8 milijun kuna. Ima se, vozi se.

Ključne riječi

Komentara 22

AR
arjavas
12:12 25.07.2012.

Taj običaj , borbe bikova donjeli su doseljenici iz podgrmeća.

ŠI
šimuka
12:17 25.07.2012.

Jurkoviću,slične borbe bikova održavaju se u Francuskoj,a da o Španjolskoj koridi i ne govorimo,pa ti ne pada na pamet i te države nazvati neuljuđene i necivilizirane. Rekla bi ti jedna šta stalno visi po ovim portalima,proguglaj.

OB
-obrisani-
17:28 25.07.2012.

Bikovi sada mogu odahnuti, a volovi neka si nađu drugu zabavu. Je li moguće, drugovi, da ste svi vi volovi?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?