Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
11.06.2013. u 14:00

Nijemcima je možda pukla brana, ali mi smo specijalisti za izvanredne situacije

RTL je napokon došao na svoje. Nabujali Dunav doista je vodeno čudovište, kako su ga krstili i prije nego što je provalio branu u Njemačkoj i okupirao Budimpeštu. Činilo se smiješnim, sad više ne. Gledatelji su u čudu. Ne možemo povjerovati u vijest o «povijesnom» vodostaju. U našim životima bilo je previše povijesnih utakmica, previše skandaloznih afera, previše nevera koje nam ni cipele nisu smočile. Oguglali smo braneći se od histerije onih koji, boreći se za svakog gledatelja, ne biraju sredstva i nabrijavaju ton. Da je tako uočio je i premijer, herojski se smiješeći uz nasipe u Vukovaru: «Kad padne prva kiša kažu \'ovo još nitko nije vidio\', a sad smo u situaciji da ovo doista nitko za života nije vidio», izjavio je.

Ipak, što će se doista dogoditi uz Dunav nitko ne zna. Televizije su nas izvijestile o pripremama za obranu od poplave. Čini se kako je učinjeno mnogo, uvjeravaju odgovorni. Hrvati su uostalom specijalisti za izvanredne situacije. OK, nakon Škota izgubili smo i od Portugala. Možda nećemo vidjeti Brazil, ali da nam daju preko noći bismo organizirali Mundial. Križ na Marjanu ionako već imamo. I kad nevolja navali na nas sposobni smo ujediniti se, pokrenuti brda i doline. A kako će biti s Dunavom? Vjerojatno bi nam pomogao sustav, za kojim je na HTV-u zavapio dežurni zagrebački katastrofičar Pavle Kalinić («Sve se to može isplanirati, ali Hrvatska nema plan ni za sljedećih 15 minuta»). No, ne dogodi li se ništa jako gadno, i vodeno čudovište poslužit će kao još jedan dokaz da nam sustav nije ni trebao.

PLUS
Očito vruća tema legalizacije bespravno sagrađenih objekata, jer građani su već predali 200.000 zahtjeva, zaslužila je top termin u Nultoj točki na HTV1.

MINUS
Šteta što zgodno zamišljenu Podravku – Okuse za sve jezike ne vodi neki novi šarmantni dvojac poput Karapandže i Mlakara. I EU okusi tada bi bili slađi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?