Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
30.03.2011. u 12:00

BiH bi se mogla podijeliti na dvije države – srpsku i bošnjačku.

Odluka visokog predstavnika Inzka u BiH, koji je ukinuo odluku Središnjeg izbornog povjerenstva te zemlje kojom se zbog nezakonitosti poništava izbor predsjednika i dvojice potpredsjednika Federacije BiH – govori sve. To jest, neće biti kako izglasuju birači i kako određuju Ustav i zakoni, nego kako nametne – sila. Ta su sila navodno Amerikanci, kojima navodno odgovara predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija jer je protivnik mudžahedina.

Bila to istina ili ne, ostvaruju se predviđanja nekih hrvatskih političkih analitičara u BiH da bi se, nastavi li se pretvaranje Hrvata u nacionalnu manjinu, BiH mogla podijeliti na dvije države, srpsku i bošnjačku, koje bi bile ili samostalne ili labavo povezane u konfederaciji.

Bošnjaci su digli ruke od Republike Srpske te su se usredotočili na svoju potpunu prevlast u Federaciji. A ta prevlast znači inženjering u formiranju vlasti, koje se na razini države ostvaruje preko “hrvatskog” predstavnika u Predsjedništvu BiH što su ga izabrali Bošnjaci, a na razini Federacije preko malih, izdajničkih hrvatskih stranaka, Jurišićeva HSP-a i Lijanovićeve Narodne stranke – Radom za boljitak, premda su dva HDZ-a dobila 90 posto hrvatskih glasova. Sada je posve jasno da je dugogodišnja proizvodnja negativnih mitova o Tuđmanu i njegovoj “podjeli BiH”, o Herceg-Bosni i ulozi Hrvata u tzv. hrvatsko-bošnjačkom ratu bila uvod i priprema za “konačno rješenje”: potisnuti i svedeni na nekoliko općina, Hrvati u BiH kao politički narod moraju nestati, a podjelom BiH na srpski i muslimanski dio, na srpsku i bošnjačku državu, zadovoljavaju se apetiti onih moćnih država Zapada kojima Hrvati u BiH ne znače ništa kad su posrijedi njihovi geopolitički i geostrateški interesi u koje se ta podjela uklapa.

A Zagreb? A Banski dvori i Pantovčak? Jest, izdat će oni pokoje priopćenje, ali neće proći ni dva mjeseca, a i Josipović i Kosorica grlit će se s Lagumdžijom kao što se nakon slučaja Purde, Vesne Bosanac i drugih spremaju iznova grliti s Borisom Tadićem.

Ključne riječi

Komentara 242

Avatar atrpimir
atrpimir
10:28 01.04.2011.

Dobro, patuljčica izbjegava odgovor :)

JA
jalnus
23:10 30.03.2011.

Opet momci oko Mare: Daj nam Maro, daj

Avatar atrpimir
atrpimir
09:57 01.04.2011.

Nego da se vratimo na temu. Amerika neće dozvoliti podjelu BiH. A ova baljezganja Ivkošića imaju samo previše veze s hrvatskom politikom koja je u pravilu pa najbolje bi bilo za nju reći , nepostojeća. :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?