Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u pravnim problemima

Istražuje se je li Glavaš javnim istupima i objavama na Facebooku počinio kazneno djelo

glavaš
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
15.02.2015.
u 22:48

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu žalilo se na odluku sudskog vijeća da se Glavašu ne odredi pritvor

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu žalilo se na odluku izvanraspravnog vijeća zagrebačkog Županijskog suda kojom je odbijen zahtjev tužiteljstva da se Branimiru Glavašu odredi istražni zatvor. O toj će žalbi odlučivati Vrhovni sud, a u kratkom priopćenju koje je objavljeno na internetskoj stranici zagrebačkog ŽDO-a navodi se da je žalba podnesena jer tužiteljstvo i dalje smatra da su ispunjeni zakonski uvjeti da se Glavašu odredi istražni zatvor. Kao što smo već pisali, nakon što je Ustavni sud Vrhovnom sudu na ponovno odlučivanje vratio slučaj Glavaš, Glavaš vratio u Hrvatsku iz BiH, u koju je pobjegao nakon što ga je Županijski sud u Zagrebu nepravomoćno osudio na 10 godina zatvora zbog ratnog zločina nad civilima u ratnom Osijeku. Upravo činjenica da je Glavaš pobjegao u susjednu državu, čije državljanstvo uz hrvatsko ima, i gdje je dosuđenu mu kaznu izdržavao, bila je argumentacija tužiteljstvu da zatraži da se Glavaš pritvori. Smatrali su da opasnost od bijega još postoji. Nadalje, tužiteljstvo je tražilo da se Glavaš pritvori i zato što je nepravomoćno osuđen na kaznu veću od pet godina zatvora, a pritvor je u takvim slučajevima obvezatan. No, izvanraspravno vijeće odbilo je zahtjev tužiteljstva smatrajući da više ne postoji uzročno posljedična veza između presude i lišenja slobode jer je od izricanja prvostupanjske presude prošlo više od pet godina, jer je Glavaš dio kazne već odslužio...

I dok Vrhovni sud bude odlučivao o žalbi, Glavaš bi se mogao naći u novom problemu. Naime, osječka policija istražuje ima li u objavama na Glavaševu Facebook profilu elemenata kaznenog djela. Na tom je profilu na vrlo vulgaran i primitivan način izvrijeđan Milorad Pupovac, a nakon što je Glavaš izašao iz zatvora u Mostaru, bila je objavljena i fotografija obješenih ljudi s popratnim tekstom koji su mnogi shvatili kao izravnu prijetnju svjedocima. Uz objave na Facebooku, policija istražuje i Glavaševe medijske istupe.

>> Glavaš se pojavio na sjednici vijeća i srdačno izljubio Antu Đapića

Komentara 6

Avatar Mona-Mo
Mona-Mo
02:57 16.02.2015.

Sramotno.

Avatar mama mia
mama mia
23:56 15.02.2015.

Taj lik je kazna sama po sebi

MO
morman1
08:23 16.02.2015.

pa kakvi,on samo siri ljubav! vi zaboravljate kakav je ovaj covjek monstrum!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije