Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
16.07.2013. u 12:00

Tomislav Šerić, novi predsjednik uprave HEP-a, požalio se u razgovoru za Jutarnji da će zbog manjih cijena struje donedavni monopolist izgubiti 180 milijuna kuna.

Tomislav Šerić, novi predsjednik uprave HEP-a, požalio se u razgovoru za Jutarnji da će zbog manjih cijena struje donedavni monopolist izgubiti 180 milijuna kuna. Šerić, bivši vlasnik osječke pizzerije Oliva od koje je “odustao jer je imao druge ambicije”, ipak ne zdvaja nad zlohudom sudbinom HEP-a. Štoviše, ima čak dva rješenja. Prvo je rješenje već viđeno – da država nadoknadi gubitke, a drugo da HEP prodaje struju u inozemstvu, što nije krenulo obećavajuće jer ima samo – dva kupca. Više je stranaca kupovalo Šerićeve pizze.

Samo jedan viceguverner HNB-a štedi u kunama

Boris Vujčić, guverner Hrvatske narodne banke, ima samo jednog viceguvernera koji štedi isključivo u kunama – Tomislava Presečana. Taj znakoviti podatak otkrio je Poslovni dnevnik koji piše da vrhuška HNB-a baš i nema preveliko povjerenje u domaću valutu. Većina ne samo što štedi u eurima već ima i kredite s euro klauzulom poput viceguvernera Vedrana Šošića i Adolfa Matejke. Kuriozitet je da je Vujčićeva supruga čak uzela kredit u švicarskim francima, baš kao i Boris Lalovac, zamjenik ministra financija. Poslovni primjećuje da štednju u kunama izbjegavaju i premijer Zoran Milanović, kao i predsjednik Sabora Josip Leko, koji za svaki slučaj štede u eurima. Hvali kunu, drž’ se eura.

Voda i novac curili na sve strane

Ivan Kovačić, novi gradonačelnik Omiša, odlučio je da će domaćinstvima koja nisu priključena na vodovod ubuduće vodu po potrebi dostavljati vatrogasci, i to besplatno. Time je prekinuo unosan biznis koji je uspostavio bivši gradonačelnik. Donedavno je grad plaćao 750.000 kuna godišnje privatniku da cisterne vode doprema do žednih sela u zaleđu Omiša. A sudeći po računima, tamo su svi bili jako žedni: u samo dva mjeseca 1194 stanovnika tražila su 1425 cisterni vode.

 

Bivša premijerka uvodi novi žanr u memoaristiku

Jadranka Kosor, bivša premijerka, pojasnila je za Slobodnu da ona “ne piše klasične memoare nego knjigu o tome što se njoj dogodilo”. A “klasični memoari” su valjda znanstvena fantastika.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?