Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Indijska država Goa zbog sigurnosti zabranila zabave na plaži

21.12.2008.
u 19:22

NEW DELHI - Vlasti u indijskoj saveznoj državi Goi na jugozapadu zemlje zabranile su zabave na plaži jer ih smatraju riskantnima nakon prošlomjesečnih napada na Mumbai, objavili su u nedjelju mediji.

Vlada je na subotnjem sastanku posvećenom pitanju sigurnosti donijela odluku o zabrani popularnih božićnih i novogodišnjih zabava na plažama.

"Od 23. prosinca 2008. do 5. siječnja 2009. zbog sigurnosnih razloga neće biti zabava na plažama. Ali hotelske i tradicionalne proslave bit će dopuštene", rekao je premijer Goe Digamber Kamat, a prenosi CNN-IBN.

Prema izvještaju objavljenom u Times of India, policija je od vlasti tražila tu zabranu na temelju obavještajnih podataka da "Goi općenito, a strancima osobito, možda prijeti teroristički napad".

Savezna policija i pripadnici dodatnih policijskih snaga poslani su u Gou, a duž cijele indijske obale pojačane su sigurnosne mjere.

Zabrana predstavlja ozbiljan udarac turističkoj industriji Goe, čije međunarodno poznate zabave na plažama privlače više od dva milijuna turista godišnje, od čega ih deseci tisuća dolaze na proslave krajem godine.

(Hina)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?