Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica

I Šešelj protiv Srba na čelu HSP-a

Ante Đapić, počasni predsjednik HSP-a, našao se prvi na udaru pravaša s područja Dalmacije koji su ostvarili relativno solidan izborni rezultat.
10. prosinca 2011. u 12:00 33 komentara 1438 prikaza
\'17.09.2011., Osijek - HSP odrzao konferenciju za novinare u hotelu Osijek pod nazivom Klauzura HSP-a. Danijel Srb predsjednik stranke. Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL\'
Foto: Marko Mrkonjić/Pixsell

Ante Đapić, počasni predsjednik HSP-a, našao se prvi na udaru pravaša s područja Dalmacije koji su ostvarili relativno solidan izborni rezultat. Sukobi u HSP potom su ušli u novu fazu zahtjevom Hrvoja Tomasovića, šefa splitskog HSP da se Đapić povuče iz aktivne politike, a u stranci provedu izbori. Punu podršku dao mu je i Denis Šešelj, šef dubrovačkog HSP-a pa sada obojica traže i da predsjednik stranke Danijel Srb stavi mandat na raspolaganje. Zvuči zabavno: I Šešelj protiv Srba na čelu HSP-a.

Naknadna pamet

Luka Bebić odjednom protiv starih političara

Luka Bebić, predsjednik Hrvatskog sabora pred umirovljenjem, napušta politiku u 75. godini, a svojoj stranci poručuje da se mora okrenuti mladima. Ali sve dok je on bio aktivan, starost nije bila neki uteg.

Red, rad i disciplina


Lesar uveo novčane kazne za svoje zastupnike

Dragutin Lesar, predsjednik Hrvatskih laburista, najavljuje strogu disciplinu među svojim zastupnicima u novom sazivu Sabora. 
“Svaki propust bit će sankcioniran” prijeti Lesar najavljujući i novčane kazne za zastupnike iz redova Hrvatskih laburista koji ne ispunjavaju svoj dio posla, kasne na sjednice ili ne slijede program stranke. 
Za prvo kašnjenje kazna je 50 kuna, za drugo kašnjenje 100 kuna, a treći put će ih kašnjenje stajati 500 kuna. Izgovori drugim obavezama se ne prihvaćaju. Lesar nije precizirao koliko puta zastupnici Hrvatskih laburista smiju kasniti, ali je za pretpostaviti da bi kazne nastavile rasti na tisuću, pet pa deset tisuća kuna. Sve dok ne napuni kasicu prasicu, a prvi laburist ne pobjegne u nezavisne zastupnike da se riješi Lesarovih disciplinskih mjera.

iz školskih dana
Možete li prepoznati koji se poznati Hrvat nalazi na fotografiji iz 1978.?
UHVATI BIORITAM
Koji kronotip posjedujete? Upoznajte se s ovim unutarnjim satom koji trebate slušati
 • Avatar seneka
  seneka:

  A kad su to Šešelja pustili iz Haga. A je mi HSP, Srb,Šešelj,Milošević..ma ko je tu lud.

 • Lisnjak:

  My Style, Lepi i poucni komentari, moze nesto da se nauci. Iz bojazni da zbog neprestalnih minusa,napustis portal, dajem ti redovno plus.

 • Avatar hrvoje horvat
  hrvoje horvat:

  Tko me je zvao?