Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGREB

I Hoolbrooke na konferenciji o turizmu u Hrvatskoj i Europi

holb_311.jpg
import
17.10.2008.
u 14:34

Ovih smo dana svjedoci velikih promjena na globalnoj sceni. Pokazuje to kriza svjetskog financijskog sustava i promjene rasporeda snaga u svijetu, a unutar toga promjena situacije azijskih zemalja i Rusije. Te nam promjene nameću osnovna pitanja glede budućnosti kapitalizma i izgradnje novog svjetskog poretka.

Valja prepoznati da te promjene utječu i na Hrvatsku, naime status i mogućnosti ovog prostora također će se naći pred novim izazovima.

Adriatiq Islands Group jedan je od najvećih ulagača u hrvatskom turizmu, što znači da se uspjeh tvrtke tijesno veže uz uspjehe Hrvatske.

Osjećamo se sposobnima pridonijeti priključenju Hrvatske Europskoj uniji i stoga želimo nešto poduzeti. Organiziranjem serije konferencija naziva „Hrvatska XXI – Europski održiv turizam u XXI. stoljeću“ pobudit ćemo pozornost međunarodne stručne javnosti i utjecajnih medijskih krugova.

Prvu konferenciju održat ćemo 30-31. listopada u Zagrebu, u Hotelu Westin. Na konferenciji će govoriti Richard Holbrooke, doći će Erin Inglish iz Colliers International Southest Europea, govorit će Laszlo Pinter, direktor kanadskog International Institute of Sustainable Developmenta, a pozvali smo i premijera Ivu Sanadera.

Konferencija će se baviti ekološkim, socijalnim i gospodarskim aspektima europskog, a unutar toga hrvatskog održivog turizma. Pod lupu će se staviti i politički mehanizmi vlasti potrebni za potporu održivog turizma.

Konferencija traži odgovor na najvažnije pitanje: kakva je budućnost turizma koji čini kralježnicu hrvatskog gospodarstva, te kako će na sektor utjecati trenutne turbulencije na tržištu kapitala.

Na manifestaciji se stvara jedinstvena mogućnost za dobivanje osobnih informacija od Richarda Holbrookea, jednog od najutjecajnijih osoba u Sjedinjenim Američkim Državama. On će govoriti i o tome kako najizgledniji kandidat za predsjednika SAD-a Barack Obama gleda na promjene koje se u svijetu događaju.

Holbrooke je bivši pomoćnik američkog državnog tajnika, otac daytonskog mirovnog procesa, koji je trenutno glavni vanjskopolitički savjetnik predsjedničkog kandidata Demokratske stranke Baracka Obame. Važno je istaknuti kako je Holbrooke stari prijatelj Srednje Europe i kako može puno učiniti za unapređenje interesa regije!

(PR)

Želite prijaviti greške?