Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
23.08.2013. u 12:00

Vila s okućnicom u mirnom dijelu Budimpešte, koja je služila kao ambasada, prodaje se za 290.000 eura, a pogled na nju pruža i Googleov Street View

Severov izračun nacionalnog bogatstva
Generacija koja je naslijedila mnogo, ali dugova


Krešimir Sever, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata, uputio je otvoreno pismo premijeru Zoranu Milanoviću protiv najavljene prodaje 49 posto Croatije Airlinesa. Sever podsjeća premijera da je državna imovina dio nacionalnog bogatstva koju generacije stvaraju, čuvaju i nasljeđuju jedne od drugih te da su od neovisnosti Hrvatske naše generacije “naslijedile puno”. U našem slučaju naslijedili smo puno – dugova. Samo spomenuti Croatia Airlines završio je 2012. s gubitkom od nevjerojatna 483 milijuna kuna, a o ostalim naslijeđenim dugovima da se i ne govori.


Eladó – for sale
I Googleov servis svjedoči da se prodaje vila u Budimpešti


Vesna Pusić, ministrica vanjskih poslova, suočena s potrebom rezanja troškova i u svom resoru, predstavila je kao zapažen uspjeh Vladinu odluku da oglasi prodaju bivše zgrade hrvatskog veleposlanstva u Budimpešti. Zgrada se ne koristi već 13 godina, a cijelo to vrijeme hrvatski građani plaćaju visoke troškove za održavanje zgrade koja gubi na vrijednosti i propada jer zjapi prazna. Vila s okućnicom u mirnom dijelu Budimpešte na adresi XII. kerület, Nógrádi köz 28b, prodaje se za 290.000 eura, a pogled na nju pruža i Googleov Street View na kojem doznajemo da se prodavala i prije Vladine odluke. Na ulaznim vratima netko je odavno našvrljao “Eladó – for sale” i dodao broj telefona.


U režiji Vlade
Kreće novi TV projekt – odabrao Zoran Milanović


Zoran Milanović, premijer, posljednji je put vodio sjednicu Vlade na kojoj je bio dopušten ulaz TV snimateljima. Ubuduće će se sjednice snimati Vladinim kamerama i prenositi u režiji Vlade RH. Odabrao Đelo, ups, Zoran Milanović.


Konspirativni seljaci
Strogo povjerljiva ustavna tužba


Zvonko Pipić, šef virovitičko-podravskih seljaka, posebno aktivan u nedavnim traktorskim prosvjedima, najavio je pravnu bitku, odnosno ustavnu tužbu za isplatu poticaja. Upitan za Glas Slavonije na čemu će temeljiti ustavnu tužbu, Pipić je konspirativno odgovorio da “ne smije o sadržaju tužbe previše u javnosti da druga strana previše o njoj ne dozna pa nam doskoči na sve načine”. Bit će to prva ustavna tužba s oznakom “strogo povjerljivo”.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?