Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica

Hvali Hrvatsku, ali drži se Estonije

Tomislav Karamarko, bivši ministar unutarnjih poslova, na neobičan je način dao do znanja što misli o hrvatskoj brodogradnji
05. siječnja 2012. u 12:00 17 komentara 8 prikaza
karamarko (1)
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL

Tomislav Karamarko, bivši ministar unutarnjih poslova, na neobičan je način dao do znanja što misli o hrvatskoj brodogradnji. Nije brodogradnja doduše bila njegov resor, ali je sigurno na sjednicama Vlade nešto načuo o potrebi da se pomogne domaćim navozima. To ga nije spriječilo, kako piše Aktual, da ugovore o gradnji dva patrolna broda za potrebe hrvatske granične policije vrijedne 4,2 milijuna eura potpiše s tvrtkom Baltic Workboats iz Estonije. Hvali naše more i škverove, ali drž se estonskih.

Halo Bing

Kip partizana od 900 kg prodao u staro željezo


Vinko Brkan, vijećnik HDZ-a u Trogiru, nije se želio gnjaviti prodajom vrijednih metala na grame pa je u staro željezo prodao brončanu skulpturu partizana tešku 900 kilograma. Riječ je o zaštićenom spomenuku, djelu akademskog kipara Ivana Mirkovića koje je najprije oštećeno eksplozivom 1994. da bi 2007. netragom nestalo. Slobodna sada otkriva da je kip završio u starom željezu, točnije staroj bronci. Halo Bing.

Ježikošlovci

Šeks nikada neće postati Seks

Goran Beus Richembergh, saborski zastupnik HNS-a, komentirajući zahtjev jezikoslovaca da se umjesto riječi sport vrati šport misli da se “oni boje kako će i Šeks postati Seks”. Beuš, možeš šješti, pet.

Bolje nego u Remetincu

Sanader u Novu godinu ušao pjevajući na kauču

Ivo Sanader proslavio je dolazak Nove godine u svojoj kući uz suprugu Mirjanu i najbolje prijatelje i jamce, bračni par Rošin i bračni par Bebić. Izvještaji govore da je domaćin s kauča poveo pjesmu “Ima jedna stina u njedrima Knina” te da se do tri ujutro pjevalo, plesalo i pilo vino. Sanader se i šalio na račun izbacivanja Jerka Rošina iz HDZ-a pa je ustvrdio da se okupilo mješovito društvo. U stanu se pored dvojice izbačenih našlo i četvero aktualnih članova stranke: tri supruge, Mirjana Sanader, Đenka Rošin i Gerda Bebić te bivši predsjednik Sabora Luka Bebić. Dok i njih ne isključe zbog neprimjerenog slavljenja Nove godine.

otkrio gdje je za valentinovo
Grašo progovorio o vezi s Hanom Huljić, ali i puncu Tončiju: 'Svaka spačka može bit' fatalna za njega'
CVH
Pametni sustavi poboljšavaju sigurnost na cestama
Najčešći uzrok prometnih nesreća su ljudske pogreške, a ovo su sustavi koji to pokušavaju ispraviti
  • osica:

    gospon Karamako - a Javna nabava - \"kajgod\" - pa ugovoreno u dijelovima \"sitnije cile sitnije\" pa će se složiti u našim brodogradilištima. Radi globalno -prodavaj maglu lokalno.

  • vidimškoj:

    Pa svi su po ministarstvima nešto hrvatsko naručivali iz Evrope i Amerike. Pa provizija je bila Hrvatska. Ha,ha Vinko Brkan,predsjednik adezea u Trogiru.Morate pogledat njegov video na You Tube pa će vam bit jasno zašto smo sa tom lopovskom strankom ... prikaži još!m dotakli dno-dna.Kad ga vidite i čujete dobijete želju da upoznate kakvim tipovima je taj moga bit predsjednik. Ja sa športom i sportom ne ratujem jer od malih nogu san govorija i bavija se sa sportom pa bi izgleda izgubljenim kad bi sad govorija da sam se bavija športom. Na mladima budućnost ostaje pa neka se oni športiraju ili sportiraju.A šekso ili sekso još donedavno je urlikao ali je sa trona riknuo sa suzama po crvenim obrazićima u zagrljaju \"lepe djeve\". O Sanaderu ne bi puno jer mu ne želim kvarit mukom \"\"\"izvojevanu\"\" slobodu a ruku na srce i zaslužija ju je.4 milijuna hrvata je vuka za nos i pravija budalama dobrih 18 godina i neka slavi ali ima malo žiro i tekućih računa.

  • mikrogrizzly:

    Najbolje oružje je ono koje nosi najveću proviziju - što je starinska izreka kad je država i njena obrana u pitanju... Zato su patrolni brodovi naručeni tako daleko, a opet blizu bankovnih off shore oaza. Usput budi rečeno, u Hrvatskoj ... prikaži još! su se donedavno radili patrolni brodovi za Libiju s 1/3 uobičajene radarske siluete, a što je prilično napredna stvar za malu brodogradnju. Pa nisu uvjerili naše da bi im tako nešto bilo ono baš po mjeri...