Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
07.11.2013. u 14:50

Kad počne prva epizoda igrano-dokumentarne serije Željka Rogošića “Oh, Floramye!”, možemo slobodno otići na dužu šetnju i vratiti se prije svršetka, točno na izvedbu nezaboravne “Daleko me biser mora”

Nema dosadnije stvari od Prvog i Drugog (nastavite niz) programa Hrvatske televizije i njenih emisija navečer. Kako bi se naglasilo da nam netko namjerno emitira dosadu, srijedom navečer rezerviran je termin za nešto domaće i dokumentarno čiji autori žele ostaviti dojam da su nas udostojili remek-djelima, a zapravo je to alibi za novac koji je majka televizija, Hrvatska televizija, velikodušno u njih uložila.

TV premijera prve epizode četverodijelne igrano-dokumentarne serije Željka Rogošića o Ivi Tijardoviću opravdala je najgora očekivanja, jer zove se “O, Floramye!”, ali treba pričekati 50 minuta da bi se čula prva otpjevana nota iz velike Tijardovićeve “Male Floramye”. Nota pripada nezaboravnoj “Daleko me biser mora” i treba priznati g. Rogošiću (ili možda ipak i jedino Tijardoviću) da je trenutak dirljiv. Pjesma je otpjevana, kao i mnoge druge, na audiciji za “Malu Floramye” koju je 1926. godine upriličio tadašnji splitski gradonačelnik dr. Ivo Tartaglia da bi platio izvedbu operete u splitskom kazalištu koje ju je odbilo izvesti.

Izvedbu hitova iz operete dočekali su samo najizdržljiviji. Epizoda bi se trebala zvati “O, Veljko, o, Rogošiću!”, jer je smislio nepotrebno dug uvod u kojem nas je preko svake mjere ugnjavio time kako je Split izgledao kad je mali Ivo Tijardović rođen, kako šest godina kasnije itd.itsl., bez kraja i konca. Time se serija uklopila u dobro poznati niz kojem prepoznatljivost jamče HTV-ova režiserka Nana Šojlev svojom serijom o kiču i HTV-ov urednik Miro Branković o Marku Polu.

>> Zašto Boban nije došao govoriti o filmu 'Goranov Wimbledon'?

Komentara 3

MO
morituriite
14:55 07.11.2013.

Radmanovu yugo TV ionako više nitko i ne gleda. Da ne uzima novac od Hrvata davnih bi dana već propala i nestala.

Avatar gladnijura
gladnijura
15:57 07.11.2013.

Sve je to ostatak Vrdoljakove tvrdnje kako je HTV katedrala hrvatske kulture!

DU
Deleted user
15:59 07.11.2013.

Kada promine naziv , pa makar ju nazvali i jugovizija ili radmanovizija, morti i pogledam po dikod, ali dok god se sprdaju s mojom Domovinom nazivajući ju hrvatska televizija, a zapravo,hrvatski je samo platiša, ja to više ne gledam. DicaDica mi ne dopuštaju odjavu, ali kad je beg i bio cicija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?