Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Starčević
Autor
Ivan Starčević

HTV potukao konkurenciju svojim Dnevnikom i Studijem 4 o Mustaču i Perkoviću

15.01.2014. u 14:37

Voditelji Stipe Alfier i Katja Kušec objavili kraću i širu izjavu odvjetnika Željka Olujića, bivšeg prvog državnog odvjetnika u demokratskoj Hrvatskoj, a HTV-ova novinarka Mirjana Posavac u Alfierovu Dnevniku bila je savršena

Možda je ovih dana netko čuo da hrvatski TV pretplatnici u sebi, ali složno skandiraju kako su užasno bijesni i da takav Dnevnik više ne namjeravaju trpjeti. Možda je i voditelj Stipe Alfier najavio Goranu Radmanu da će se za dva tjedna ubiti ako njegovu Dnevniku ne poraste gledanost.

To je učinio ljutiti voditelj/ludi prorok Howard Beale u velikoj antitelevizijskoj filmskoj satiri “TV mreža” (“Network”, 1976). Riječi koje izgovara glumac Peter Finch (“I’m as mad as hell, and I’m not going to take this anymore!”) napisao je scenarist i svojedobno pisac s crne liste Paddy Chayefsky u filmu koji bi svatko tko radi za TV morao imati u glavi svaki dan. Neki se vrag događa tamo na Prisavlju, ali sad to nije važno, jer dobar je doživljaj napokon jednom vidjeti profesionalno korektan početak HTV-ova Dnevnika u pola osam navečer. Ima nade za tu emisiju, čak i za njezina voditelja Stipu Alfiera.

Sinoć je sve njegove mane pokrila savršeno sročena prva vijest u kojoj je novinarka Mirjana Posavac briljirala jasnoćom i jednostavnošću formulacija o tobože kompliciranom putovanju dvojice udbaša, gg. Mustača i Perkovića, u prijateljsku nam Njemačku. Oni bi tamo morali ići jer se Hrvatska na to obvezala europskim sporazumom. Naša se vlada pretvara da je sve prepustila našem sudstvu, a Mirjana Posavac zaključuje svoje izvješće vrlo korektnom ironijom, jer taj apsurd to zaslužuje: i sad vidimo kako to izgleda.

Šef Mustač i podređeni mu g. Josip Perković, objašnjava nam odvjetnik Željko Olujić u iscrpnoj telefonskoj izjavi za Studio 4 Katje Kušec, moraju doći pred njemački sud, jer tu nije riječ o izručenju nego o jednostavnoj obvezi našeg državnog odvjetništva da zastupa interese njemačkog sudstva – i točka. Željko Olujić bio je prvi državni odvjetnik u demokratskoj Hrvatskoj, a HTV-ov Dnevnik u pola osam emitira njegovu izjavu svedenu na dvije najoštrije tvrdnje: glavni državni odvjetnik zna da treba biti ponovno izabran pa zato koketira s vladajućom politikom; ovo je sumrak pravnog sustava i pravne države. Bio je ovo prvi javni odgovor na tzv. Vladinu provokaciju o hrvatskom sudskom državnom udaru s pištoljem na vodu.

Komentara 18

Avatar nevjerni_vjernik
nevjerni_vjernik
14:52 15.01.2014.

Glavni državni odvjetnik bi se trebao izabrati na izborima...na mandat od četiri godine.Isto kao i saborski zastupniki i onda bi bio neovisan.

Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
15:08 15.01.2014.

Zašto Večernji zataškava organizirani kriminal u poreznoj upravi i glavnog aktera te kriminalne organizacije Branka Šegona. Možda zato jer su Večernjem i Jutarnjem snizili porez?

AM
ameris
15:39 15.01.2014.

Hrt-ovci i nemaju pojma koliko Hrvati žele gledati hrvatsku javnu televiziju no nje nema pa nema.Jednostavno,moramo gledati strane TV kuće jer n a š e nema.Ovo što je postala HRT pod Radmanovom vizijom javnog servisa nije gledivo i nije televizija.Taj.Taj zaplotački informativni program je postao bilten komunističkog nazora na život i to više nigdje na svijetu ne prolazi.Dodamo k tome apsolutnu kontaminiranost programa SDP-ovim potrebama i propagandom...onda je ukupna slika HRT-a jednorječju n e p o d n o š lj i v o ! Kažem,večina gledatelja očekuje da se to promijeni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?