Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ipak pogodovali

Župnik priznao: Željki Markić prodali smo zemljište ispod cijene

željka markić vila
Foto: DubrovnikPress.hr
1/8
27.11.2013.
u 13:33

Mi smo prvo željeli prodati zemljište zbog novca koji su nam bili potrebni za obnovu mjesne crkve, ali nam je Biskupija to zabranila te je naposljetku odlučeno da se proda Željki Markić – kazao je Dubrovačkom dnevniku don Slavko Grubišić

Župnik iz Suđurđa na Šipanu, don Slavko Grubišić, potvrdio je Dubrovačkom dnevniku da je Dubrovačka biskupija pokretačici inicijative U ime obitelji Željki Markić 2010. godine prodala nekretninu i zemljište s više od  4600 kvadrata za milijun i 140 tisuća kuna. Umjesto 100 eura po kvadratu, koliko se cijene slična zemljišta na otoku, Željka Markić svoje je platila svega tridesetak eura po kvadratu.

– Zemljište oko kuće nije stajalo 100 eura po kvadratu kako ste vi napisali, nego 10 eura po kvadratu. Mi smo prvo željeli prodati zemljište zbog novca koji nam je potreban za obnovu mjesne crkve, ali nam je Biskupija to zabranila te je naposljetku odlučeno da se proda Željki Markić – kazao je Dubrovačkom dnevniku don Slavko koji je aktivno sudjelovao u prodaji nekretnine tvrtki Sermon u vlasništvu Željke Markić.

Time je priznao da je Crkva pogodovala Markićki čija se vila nakon adaptacije, procjenjuju agenti za nekretnine, može prodati i za 10 milijuna kuna!

>>Pročelnica o vili Željke Markić: Rekonstrukcija bila nezakonita

Komentara 13

MI
Milbon
14:01 27.11.2013.

Pa što da su joj i poklonili kakve to ima veze s javnošću i kakve to ima veze s Referendumom???

KL
klamerko
14:01 27.11.2013.

Da, pa što ako je Crkva ''pogodovala'' Markićki? Crkva je odlučila prodati jer joj je trebao novac, ona je isto mogla ne odlučiti prodati. Prema tome ne vidim ništa nelegalno ovdje. Druga je stvar što gradnja objekta nije legalizirana, samo što takvih objekata ima ohoho diljem lijepe naše i ako je to jedini grijeh Markićke onda je cijela ova kampanja protiv nje jedan veliki debakl i sve govori o medijima koji Markićku nastoje ocrniti, a istovremeno ne fotografiraju nijedno imanje onih koji su protiv referendumske inicijative. Nijednog člana vlada, ni jedne osobe iz nevladinih udruga, iz LGBT udruge. Postupci i položaji tih udruga PROTIV referenduma medije ne zanimaju kao ni to kako oni iz državnog proračuna uzimaju naš novac, a radi se više desetaka milijuna kuna. Sve te udruge i svi ti političari koji misle protiv su nedodirljivi, pitam se zašto?

SI
sija001
13:58 27.11.2013.

Logika je izgleda malo teža za shvatiti. Ako teren vrijedi 10€, a ne 100€, teren je plaćen 1.1 milijun kuna, znači otprilike 30€ po kvadratu, kako su joj to pogodovali? Povišenjem cijene sa 10€ na 30? E moji novinari...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije