Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zadar

Županijski sud odbio istragu protiv zadarskog vijećnika Pupića Bakrača

Marko Pupić Bakrač
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
24.03.2015.
u 09:35

- Žalosno je da već toliko dugo vremena ovdje u Zadru nema snage, hrabrosti ni volje za odmotavanje tog kriminalnog klupka već se sve značajnije istrage moraju voditi iz Zagreba - istaknuo je Marko Pupić Bakrač.

Županijski sud u Zadru odbacio je žalbu općinskog državnog odvjetništva i potvrdio odluku suca istrage Borisa Radmana koji je ukinuo rješenje ODO-a o provođenju istrage protiv Marka Pupića Bakrača.

Tog su gradskog vijećnika Akcije mladih krajem prošle godine zaštitari silom pokušali izbaciti sa sjednice gradskog vijeća, no zaštitari su bili ti koji su prijavili Marka Pupića Bakrača. Uslijedilo je otvaranje istrage DORH-a protiv Pupić Bakrača, sudsko odbijanje istrage, potom žalba DORH-a i naposljetku odbacivanje žalbe.

- Sada kada je u potpunosti bjelodano da ne postoji osnova niti za provođenje istrage protiv mene, a kamoli za kazneni progon, nadam se da će sada ODO  s istim žarom i ustrajnošću kojim je radio na mom slučaju napokon početi obrađivati kaznene prijave koje sam podnio u istom predmetu. Bilo kako bilo,  DORH i Glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana kontinuirano i detaljno obavještavamo o radu institucija u Zadru, među ostalima i državnog odvjetništva, još od vremena kada je njime rukovodio Ivan Galović. Izgleda da je napokon sazrelo vrijeme da se istraže veze zadarske političko-kriminalne hobotnice s pojedincima unutar sustava budući da smo Ante Rubeša, Marijana Botić i ja pozvani na razgovor u Zagreb, sjedište DORH-a, prekosutra u 14 sati po tom pitanju. Žalosno je da već toliko dugo vremena ovdje u Zadru nema snage, hrabrosti ni volje za odmotavanje tog kriminalnog klupka, već se sve značajnije istrage moraju voditi iz Zagreba - istakao je Pupić Bakrač.

>> Pupić Bakrač i Rubeša traže da se Kalmeti zbog nerada umanji plaća za 50 posto

>> Sudac odbio DORH-ovo rješenje o istrazi protiv Pupić Bakrača

Komentara 3

Avatar hrvoje horvat
hrvoje horvat
10:21 24.03.2015.

Znači da u županijskom sudu nekaj ne štima.Najvjerovatnije udbaši nisu još otišli u mirovinu.

Avatar mili99
mili99
13:03 24.03.2015.

Opet ovaj Bakrač, pa koji lik, stvarno za nepovjerovati. Jedino što se zna o njemu jeste da proziva druge ljude, njegov rad nikad nismo vidjeli.

Avatar imotska115
imotska115
13:11 24.03.2015.

Veli Milanovic, neka institucije rade svoj posao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije