Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odbijena tužba

Županica Merzel ne može iz pritvora

Merzel
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
26.06.2014.
u 14:07

Ustavni sud smatra da se isti rezultat, sprečavanje ponavljanja djela, mogao postići i izricanjem zabrane obavljanja dužnosti

Ustavni sud odbio je tužbu županice Marine Lovrić Merzel na produljenje pritvora, koji joj je određen do 1. srpnja. Ustavni sud ocijenio je da županici time nisu prekršena ustavna prava na slobodu. No, Ustavni sud osvrnuo se na produljenje pritvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Naime, sudovi smatraju da M. Lovrić Merzel mora biti u pritvoru kako ne bi mogla obnašati dužnost županice jer se samo na taj način može otkloniti opasnost da ne ponovi kaznena djela koja su počinjena u obnašanju te dužnosti.

Ustavni sud smatra da su sudovi propustili razmatrati mjeru opreza – zabranu obavljanja određene poslovne aktivnosti. Pojednostavljeno, upozoreno je na zakonsku mogućnost da niže sudske razine zatraže zabranu obavljanja dužnosti županice, čime bi M. Lovrić Merzel ostala izabrana županica, no bez odlučivanja i pristupa Županiji, a i dalje bi je zamjenjivao dožupan. Time bi, nakon ispitivanja svjedoka, mogla izići iz istražnog zatvora jer više ne bi bila u prilici ponoviti kazneno djelo.

>>Marini Lovrić Merzel pritvor produljen za još dva mjeseca, odbijena joj jamčevina

Komentara 37

DU
Deleted user
14:38 26.06.2014.

Zašto je obrisan moj komentar??? Napisao sam: Žarka, nemoj plakati. Uskoro stiže veća grupa tvojih drugova pa možete osnovati partijsku ćeliju.

AL
alfa5
14:16 26.06.2014.

drugarica ,,,,merzel....koja si je umislila da je,,,,merkel,....treba da ostane sljedecih 20 god iza brave koliko se je nakrala,,,za ono samo sto se zna ali ce izaci na vidjelo i za ono sto je jos tajna,,,

SE
Senator
14:29 26.06.2014.

sad će se vratiti na funkciju da uništi sve dokaze i račune, a onda će reći kako joj je to sve namješteno i kako je to političko podmetanje da se uništi njena uspješna karijera županice

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije