Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
premijer optimističan

Milanović: Zadovoljan sam smjerom kojim Hrvatska danas ide

Zoran Milanović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
30.04.2015.
u 09:58

Premijer Zoran Milanović uputio je čestitku građanima povodom Praznika rada u kojoj se osvrnuo na gospodarsku sitaciju u Hrvatskoj

Premijer Zoran Milanović uputio je čestitku građanima povodom Praznika rada u kojoj se osvrnuo na gospodarsku sitaciju u Hrvatskoj.

Teška gospodarska situacija o kojoj sam vam protekle tri godine iskreno govorio i u čestitkama povodom praznika rada, još uvijek nije posve iza nas. Ali, ove godine prvi put mogu s pravom reći da odgovorna Vladina politika, na kojoj smo ustrajavali bez obzira na kritike i nerazumijevanje, počinje davati mjerljive pozitivne rezultate – napisao je Milanović.

– Zaokret u ponašanju i vođenju države koji smo polako, ali ustrajno i sustavno provodili doveo je Hrvatsku na prag izlaska iz dugogodišnje recesije, do sada već stabilnog i dugoročno održivog rasta industrijske proizvodnje, izvoza i potrošnje. A upravo su to pokazatelji na temelju kojih moramo  graditi gospodarski razvoj i bolji život hrvatskih građana – dodao je.

Zahvalan je, kaže, građanima koji su pokazali strpljenje i spremnost na privremena odricanja i mi koji donosimo odluke moramo to cijeniti.

Zadovoljan sam smjerom kojim Hrvatska danas ide, a to je naprijed – optimističan je premijer.

Dodaje kako će godine koje dolaze pokazati da će građani imati "dugoročnu korist od naše politike  te da će Hrvatska, što je najvažnije, postati gospodarski stabilna zemlja".

– Svjestan sam da ukazano nam povjerenje i strpljenje ljudi, u konačnici, možemo opravdati jedino otvaranjem novih radnih mjesta, zapošljavanjem mladih, smanjivanjem broja socijalno ugroženih i povećanjem životnog standarda svih naših građana. To su, jamčim, ključni ciljevi moje vlade u ovoj zadnjoj godini mandata, ali i sastavni dio naše političke ideje o Hrvatskoj koja ide naprijed. Manje porezno opterećenje plaća koje je povećalo mjesečne prihode stotinama tisuća građana, otpis dugova socijalno najugroženijima koji se provodi, zaštita građana zaduženih u švicarskim francima te naš čvrsti stav da se mirovine ne mogu i neće smanjivati, tek su dio dokazane brige za hrvatske građane. Iako je prvi puta od početka krize broj nezaposlenih uoči Praznika rada manji od 300 tisuća, taj nas podatak ne zadovoljava već nas dodatno motivira. Sva sredstva koja Hrvatska ima na raspolaganju iz fondova EU usmjerit ćemo u projekte koji otvaraju nova radna mjesta. To je najbolji dokaz brige za hrvatske radnice i radnike, za sve hrvatske građane kojima u ime Vlade RH i u svoje ime čestitam Međunarodni praznik rada – stoji u čestitci premijera Milanovića.

>> Zoran Milanović kao Milan Bandić: Ima ga svuda

Komentara 42

Avatar Bruno
Bruno
10:22 30.04.2015.

Hvalite me usta moja . Ni Zokijevom skupom PRu ne pada nista na pamet osim samohvala i antifasizma .

IS
istina00
10:12 30.04.2015.

milanović je zadovoljan? kako netko može biti zadovoljan s uništenim gospodarstvom države i građanima koji su bez posla, a djeca im gladuju!??! nevjerojatno!!!!

ZL
zlocinackaplatforma112
10:07 30.04.2015.

Druže skojevče opet se hvališ bez pokrića.Spomeni malo preko 60000 izgubljenih radnih mjesta,preko 100000 iseljenih hrvata u protekle 3 i pol godine pa tih navodnih "samo 300000 nezaposlenih izgledaju malo drukčije no što očekivati od jednog skojevca osim laži.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije