Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U posjetu Petrokemiji

Milanović: Zadovoljan sam izbornim rezultatima. Ovo je meni znak da je SDP jak

Petrokemija
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/9
23.03.2015.
u 12:47

Na pitanje o sudbini ministrice Andree Zlatar Violić premijer Zoran Milanović rekao je kako očekuje da se to pitanje riješi u tjedan dana.

Premijer Zoran Milanović i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak bili su u posjetu kutinskoj Petrokemiji.

- Kao što smo spasili brodogradilišta u jadranskom dijelu Hrvatske tako isto trebamo spasiti Petrokemiju u kontinentalnom dijelu Hrvatske. Razgovarali smo o strateškim partnerima i onome što očekujemo od budućih strateških partnera. Ne tražimo nekoga tko će se kratkoročno okoristiti nego nekoga tko ima dugoročni interes proizvoditi u Petrokemiji. Da li će to imati neke veze s opskrbom plina vidjet ćemo- rekao je premijer Zoran Milanović komentirajuću sastanak u Kutini.

Nije htio komentirati informacije da su Ina i Prvo plinarsko društvo (PPD) zainteresirani za ulazak u vlasništvo Petrokemije.

Na pitanje o sudbini ministrice Zlatar Violić rekao je kako očekuje da se to pitanje riješi u tjedan dana. - Zasada mi je nevjerojatno da netko čini ono što sam vidio u medijima ali ako je to točno snosit će sankcije- rekao je Milanović koji smatra također i da je SDP pobjednik ovih lokalnih izbora.

- Zadovoljan sam izbornim rezultatima. Ovo je meni znak da je SDP jak i da će biti žestoka borba na parlamentarnim izborima. No pitanje je kome ovi prijevremeni izbori trebaju i trebamo li možda mijenjati izborni zakon da spriječimo ovakve zlouporabe i rušenja izabranih gradonačelnika - rekao je.

Nakon sastanka s Milanovićem i Vrdoljakom predsjednik Uprave Petrokemije Nenad Zečević izrazio je zadovoljstvo većinskog vlasnika u restrukturiranju tvrtke. Kao najveći problem istaknuo je cijenu plina koji čini 70 posto troška proizvodnje. Također je istaknuo kako informaciju o mogućem ulasku Ine i PPD-a u vlasništvo Petrokemije zna samo iz medija. Nikakve službene informacije uprava tvrtke nema.

>> Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić prisiljena na ostavku

>> Slavlje u stožeru Andre Vlahušića. Evo svih rezultata prijevremenih lokalnih izbora

>> Ina i Prvo plinarsko društvo spašavat će Petrokemiju

Komentara 67

KN
knezica
13:00 23.03.2015.

Koliko god postotaka dobijete vi morate skakati do neba od sreće i zadovoljstva. Sa tim dokazujete da vaše laži, obmane i pljačka prolaze još uvijek i ponegdje. Nažalost, moraćemo se još malo strpiti do Parlamentarnih izbora, kada će nadam se pošteno pravosuđe, pošteno tužiteljstvo i policija moći i smjeti dobro, dobro pročešljati šta ste to i kako ste to radili zadnje 4 godine.

DU
Deleted user
13:02 23.03.2015.

To je naš originalni tzv. premijer - jedno misli, drugo govori, treće radi. Blago nama što ga imamo, pamtit ćemo ga vjekovima.

VE
verakruz
13:02 23.03.2015.

Nije to pitanje Milanoviću, to se zove pljačka našeg novca! I ne tražimo samo smjenu nego i kaznenu prijavu i hitan otprem u zatvor dotične pijandure i pljačkašice. Dosta je više vaših nedjela, a kazna samo smjena uz daljnje cjelogodišnje primanje plaće i beneficija. Dosta više pljačke Hrvatske i Hrvata od strane vas političara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije