Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Garancija za mlade

Milanović mladima: Vaš zadatak je da cijelo vrijeme vršite pritisak na vlast

Milanović s mladima
Foto: Screenshot/Facebook/Vlada
22.03.2015.
u 15:41

Sveučilišta su autonomna s tuđim novcem, ali to tako funkcionira, dodao je.

Predsjednik Vlade Zoran Milanović razgovarao je u Banskim dvorima s mladima o provođenju programa Garancija za mlade te odgovarao na njihova pitanja.

"Vaš zadatak je da cijelo vrijeme vršite pritisak na vlast i ukazujete na stvari koje vas sputavaju i ne valjaju", poručio je predsjednik Vlade mladima u intervjuu.

Naglasio je da bi volio da Vlada može utjecati na to koliko će se zapošljavati inženjera, a koliko profesora i za koju struku, ali to je u velikoj mjeri još uvijek u ingerenciji Sveučilišta koja su autonomna, a koje plaćaju porezni obveznici. Sveučilišta su autonomna s tuđim novcem, ali to tako funkcionira, dodao je.

" Ne možete nikome narediti što da studira, ali volio bi da možemo utjecati na to da kažemo: Treba nam 1000 inžinjera, ali samo sto, pedest ili dvjesto profesora, primjerice, književnosti. Ne možete imati Akademiju bez humanističkih disciplina. Ali postoje prioriteti. A u ovom trenutku naši prioriteti su tehnička znanja." Cijeli intervju s premijera Milanovića s mladima, što su ga pitali i što im je odgovorio možete pogledati u videu objavljenom na Facebook stranice Vlade.

 
 

>>Do posla je teže doći mladima iz alternativne skrbi

 

 

Komentara 23

UR
urbanum
15:59 22.03.2015.

Besmislena i tragikomična su PR nastojanja da se apsolutno najgori Premijer u suvremenoj povijesti Hrvatske prikaže kao racionalan političar. O njemu uz porazne rezultate valja pitati njegove dojučerašnje bliske suradnike Slavka Linića, Ratimira Čačića, Mirelu Holy, Rajka Ostojića, Davora Bernardića ili Zlatka Komadinu. Dakle ne njegove oporbene protivnike već bliske suradnike prije još samo dvije godine! Kome to nije dosta neka se suoći s brojkama i zapita se kakvi su to mediji u Hrvatskoj ako je stvarnost i dubina krize nebitna za ocjenu jednog narcisoidnog čovjeka koji se osim politikom nikad nije bavio nijednim drugim poslom!? Što bi moralo biti gore pa da se javnost prestane manipulirati PR trikovima. Koje uz ostalo ta javnost sama plača!

VL
VERUM LIBERET
16:17 22.03.2015.

Tko se sječa projekta bivše SDP-ove vlade objavljenog uz veliku pompu na Zagrebačkom FER-u 5. siječnja 2002. pod motom »S fakulteta na posao«. Bio je to balon od sapunice koji se brzo raspuknuo usmjeren na poticanje zapošljavanja oko 18.000 mladihadih i stručnih ljudi koji imaju u rukama akademske diplome. Sada i tada ista retorika.

AM
ameris
15:57 22.03.2015.

Izbacio je iz sebe: "Sveučilišta su autonomna ...s tuđim novcem" !Valjda njegovim i njegovog brata ? Kako ne može sakriti autokratski nerv! Kako bi on to sve poklopio svojom vlašću !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije