Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijer u Varaždinu

Milanović o izbjegličkoj krizi: Nekima smeta što smo preefikasni i prebrzi

Zoran Milanović
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/6
27.10.2015.
u 16:08

Hrvatska, kazao je Milanović, neće postati "hotspot" te je pozvao da se prestane histerizirati

Broj izbjeglica značajnije će se smanjiti za desetak dana, nakon izbora u Turskoj 1. studenog i dogovora Njemačke s Turskom, rekao je premijer Zoran Milanović u Varaždinu.

– Napravili smo sve da Hrvatsku zaštitimo, a da se ponašamo kao ljudi i da ne budemo histerični, kao neki – dodao je. Hrvatska, ponovio je, neće postati "hotspot". – Njemačkoj bi više odgovaralo da ovdje ljude zadržavamo dva do tri tjedna, a to ne možemo. Možemo dan ili dva ljude zadržati, pod uvjetom da ih i ovi južno od nas zadržavaju. Volio bih da ste me pitali kad će se to konačno prestati događati u Turskoj? Kad Njemačka to dogovori s Turskom, koliko ja znam, za desetak dana. Nakon izbora u Turskoj 1. studenog. Vidjet ćete onda promjenu – rekao je.

"Nekima smeta što smo preefikasni"

– Nekima smeta što smo preefikasni, prebrzi, zbrinjavamo ljude, nahranimo ih, transportiramo ih na zapad 300 kilometara, što nijedna država južno od nas ne radi. Slovenija je u istoj situaciji kao i Hrvatska, mi nismo tako zapomagali, nismo zapomagali uopće, ponašamo se organizirano, humano i stoički i bolji smo od drugih s kojima se možemo uspoređivati – rekao je i dodao da se u proteklih mjesec i pol dana vidjelo kako organizirano Vlada radi i koliko je stabilna, iako je potkopavaju najviše iz Hrvatske. – Neki su se radovali i priželjkivali kad već nije poplava, da nas preplave prognanici. No, dok sam ja premijer i dok su ondje Ranko Ostojić i Ante Kotromanović, ništa od toga – istaknuo je premijer Milanović.

"To je kršćanstvo, a ovo drugo je vrlo često najobičniji barbarizam"

– Mi možemo uvijek zatvoriti granicu, ne želimo to napraviti, ali će se Hrvatska najlakše zaštititi, ne samo zato što ima sposobnu Vladu nego zato što ima takvu geografiju – kazao je. Komentirao je i naputak kardinala Josipa Bozanića vjernicima uoči izbora. – On piše u svoje ime, ja mogu pozvati vjernike iz cijele Hrvatske da glasaju za koaliciju i stranku koja zaista zastupa ljudske i kršćanske vrijednosti, to smo SDP i ja i moji suradnici. To je kršćanstvo, a ovo drugo je vrlo često najobičniji barbarizam. Zanima me za koga bi glasao papa Franjo? Vjerojatno za nas – rekao je.

Očekuje uvjerljivu pobjedu lijevog centra. – Kako kampanja ide, mi smo u biti centar, a ovi drugi su ekstremna desnica. Prvi put u Hrvatsku imamo ne ljevicu i desnicu, nego ekstremnu desnicu, ljude koji su zatucani i propagiraju ideju mržnje, nekršćanske i nedomoljubne vrijednosti, i nas koji smo centar i pomalo lijevo od centra. I zato sam uvjeren da bi pravi kršćani glasali za mene.

Sve priče o izbjeglicama čitajte u našem specijalu Izbjeglička kriza

>>Ostojić: Izbjeglice u Brod stižu 2. 11. izravno iz Šida, zatvorit će se kamp u Opatovcu

>>Sin hrvatskog gastarbajtera vodi politiku integracije

Komentara 66

EF
epic.flyer
16:19 27.10.2015.

Hrvatska, ponovio je, neće postati "hotspot"...A za koga onda otvaraš prihvatni centar u Brodu....kaj će to biti izletište?!

I1
ing-12345
16:23 27.10.2015.

Milanović po svom običaju LAŽE.

MO
mobitel20
16:21 27.10.2015.

Kako da ne ! Tocna procjena "velikog stratega" kao i ona na pocetku da ce doci do tisucu izbjeglica!? Pa ovu su ponovljeni izbori u Turskoj ,kako nije stalo nakon izbora u kolovozu ?! Krelac...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije