Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zoran Milanović:

'Angela Merkel radi nešto dobro i korisno, a predsjednica ju je izvrijeđala'

milanović zoran
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/13
22.09.2015.
u 11:39

Milanović je rekao da je za kritiku takve politike potrebno više od dvije nesuvisle rečenice

Premijer Zoran Milanović na pitanje novinara komentirao je predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović koja je njemačku kancelarku Angelu Merkel optužila da je odgovorna za europski kaos s izbjeglicama. Milanović je rekao da Merkel radi nešto što će povijesno biti vrednovano kao dobro i korisno, a predsjednica ju je izvrijeđala i da je za kritiku takve politike potrebno više od dvije nesuvisle rečenice.

Novinari su premijera pitali očekuje li da će sutra na sastanku Europskog vijeća u Bruxellesu pasti kakav dogovor jer zemlje višegradske skupine (Mađarska, Češka, Slovačka i Poljska) uporno odbijaju politiku obaveznih kvota. Milanović je rekao da je on inače načelno protiv prenošenja još većih ovlasti na Europsku komisiju, ali kako u ovom konkretnom slučaju očekuje da predloži nešto što je gotovo obvezujuće. Rekao je da Hrvatska može za stalno primiti koju tisuću ljudi, da više od toga ne može. Rekao je da trenutačni problem, jer izbjeglice uopće ne žele ostati u Hrvatskoj, može biti riješen tako da velike zemlje primateljice poput Njemačke, nakon što ispune kvotu, zabrane zapošljavanje u svojoj zemlji. Na taj način bi, smatra Milanović, migranti de facto bili natjerani da posao potraže u državama u koje će biti relocirani.

Sve priče o izbjeglicama čitajte u našem specijalu Izbjeglička kriza

>> 'Srbiji mogu poručiti da malo snizi ton i, kao što bi se u vicu reklo: 'Šaraj malo, brate''

>> Grabar-Kitarović: Kada sam govorila o uporabi vojske, nitko nije mislio na uporabu oružane sile

Komentara 284

BU
Bulaba
11:51 22.09.2015.

Kako niste bu*ale, Milanoviću? Ograda prema Mađarskoj, blokada prema Sloveniji, austrijska vojska na granici, Njemačka više ne prima nikoga, nekontrolirana džihadistička invazija iz Srbije, Merkelica preko DT-a nam isključila internet, ti bez prestanka vrijeđaš Slovence, Srbe i Mađare, ne znašš kako se zoveš...što je to, da to nije uvođenje reda?

Avatar sajeta.kom
sajeta.kom
11:53 22.09.2015.

Poštuj Zakon o nadzoru državne granice u protivnom očekuj kaznenu prijavu.

PP
pp
12:06 22.09.2015.

Angela Merkel radi nešto glupo i štetno prvo Njemačku, a ako hoće i za Hrvatsku predsjednica kojoj je Hrvatska na prvom mjestu ima joj pravo i obvezu odgovoriti. Bravo Kolinda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije