Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prezentirao rezultate

Zmajlović: U projektu gospodarenja otpadom realizirani projekti vrijedni 512 milijuna kuna

Mihael Zmajlović
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/4
13.11.2014.
u 13:38

Ministar Zmajlović naglasio je, kako su naveli iz ministarstva, da su brojni gradovi i općine napravili doista mnogo, a neki čak i više od zakonom propisanoga.

Ministar Mihael Zmajlović je u Šibeniku prezentirao rezultate i pozvao i građane i jedinice lokalne samouprave za poštivanje i provođenje politike gospodarenja otpadom.

 - Zahvaljujući političkoj volji i odlučnosti, nakon desetljeća stagnacije konačno svjedočimo golemim promjenama. Samo u ove 2,5 godine realiziraju se projekti u službi gospodarenja otpadom vrijedni 512 milijuna kuna. To je dvostruko više nego u 8 godina prije  – rekao je ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović otvarajući  danas u Solarisu kod Šibenika 6. susret  gradonačelnika i poduzetnika. 

Ministar Zmajlović naglasio je, kako su naveli iz ministarstva, da su brojni gradovi i općine napravili doista mnogo, a neki čak i više od zakonom propisanoga.

- Možemo izgraditi infrastrukturu, osigurati kante i kontejnere za papir, plastiku, staklo i metal,  ali time posao tek počinje . Ključno je da građani znaju zašto je važno ovo što radimo. Da time smanjujemo odlaganje na odlagališta, osiguravamo čist i zdrav okoliš našoj djeci, da tako čuvamo radna  mjesta i potičemo gospodarstvo. I da će uz sve to i oni osobno imati manje račune ako razdvajaju  – rekao je ministar Zmajlović.

>> Zmajlović: Napadi na mene su orkestrirani jer sam se mnogima zamjerio

Komentara 1

DU
Deleted user
14:47 13.11.2014.

Sta ceka USKOK sa ovim kleptomano,? Pa nece ostati kamen na kamenu iza njega!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije