Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karlovac

Zlatko Komadina: Ideja da KBC-i budu županijski je loša i neprovediva i vodi k centralizaciji stranke

Komadina u Karlovcu
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/5
16.02.2016.
u 19:33

– Moto moje kampanje je da smo SDP svi mi. Osnovna je poruka okupljanje i to mora ostati i nakon unutarstranačkih izbora. Inače, sistem glasovanja jedan čovjek – jedan glas smatram demokratskim. No, ne tražim od organizacija da se izjasne za koga su, taj će stav svaki član stranke pokazati na biralištima. Ne treba im dodatni pritisak stranačkih kolega – kazao je Zlatko Komadina u Karlovcu

Ideju novog ministra zdravlja da samo jedan KBC bude u vlasništvu države, a ostali KBC-i u vlasništvu županija, smatram lošom i neprovedivom. I inače predlažem novoj vladi i ministrima da se klone teških izjava i reformi koje nitko nije sondirao, posebno ne struka, niti javnost. Ja sam pobornik decentralizacije, ne može sve biti samo na jednom mjestu u državi. Na kvalitetnu zdravstvenu uslugu ima pravo svaki građanin, dakle i u Karlovcu, Rijeci, Osijeku. Tamo gdje su sveučilišta moraju biti i Klinički bolnici centri kao nastavna baza medicinskog fakulteta – komentirao je nove ideje aktualne Vlade Zlatko Komadina, kandidat za novog predsjednika SDP-a u Karlovcu.

Dodao je kako se moraju kloniti neodgovornih izjava i poteza, i naveo primjer moguće ukidanje prava na kemoterapiju, odnosno rano otkrivanje tumora.

– Županije nisu financijski osposobljene, niti decentralizirane i nemamo dovoljno velike proračune za preuzimanje KBC-a u vlasništva, posebno kada znamo da neki KBC-i imaju i veće proračune od nekih županija. Kada KBC Rijeku saniraju i izgrade novu bolnicu koju nemamo, te kada županije ojačaju, možemo preuzeti brigu o KBC-u.  No, i tada bi se tu vršili vrhunski zahvati kao na, primjerice, Rebru u Zagrebu. Osim toga, u ideji ovako iznesenoj, vidim i natruhe privatizacije, odnosno još veće centralizacije – dodao je Komadina.

U Karlovcu je, preko 40-ak članova stranke, uglavnom iz Karlovca, poručilo kako SDP treba promjene koje jedino on od kandidata za novog šefa SDP-a, može donijeti. I to prvenstveno u smislu decentralizacije i demokratizacije.

– SDP može i mora bolje. Mi smo najjača, nažalost, oporbena stranka. Svi se članovi moraju uključiti u kadrovsku politiku stranke, jer nije jedan čovjek stranka. Moji su razgovori s članovima stranke na skupovima otvoreni za javnost, jer nemam tajnih planova niti programa. Javnost ima pravo znati za što se zalažemo, naša je baza briga za čovjeka i obraćam se ljudima koji žive od svog rada, a poštuje one koji žive od kapitala na pošten način – kazao je Komadina i dodao kako je nužno stranku ojačati i osnažiti, a ne gubiti članstvo. Komentirao je i koalicijsku vlast u kojoj Most vidi kao jedini dašak demokratičnosti u koaliciji koji pokušava spriječiti neka neumna rješenja koja nameće HDZ.

– Moto moje kampanje je da smo SDP svi mi. Osnovna je poruka okupljanje i to mora ostati i nakon unutarstranačkih izbora. Inače, sistem glasovanja jedan čovjek – jedan glas smatram demokratskim. No, ne tražim od organizacija da se izjasne za koga su, taj će stav svaki član stranke pokazati na biralištima. Ne treba im dodatni pritisak stranačkih kolega – kazao je Zlatko Komadina u Karlovcu. Nakon Karlovca, održao je i skup u Ogulinu. 

>> Komadina: Zastupnici Mosta pokazali su veću političku zrelost od HDZ-a 

>> Komadina: Ako sam ja bio neuspješan, a oni uspješni, zašto su izgubili izbore?

Ključne riječi

Komentara 4

PI
pismeni
19:46 16.02.2016.

G. Komadina, Vi ste u kampanji za predsjednika SDP-a a ne predsjednika Vlade Republike Hrvatske.

DE
dernek
19:52 16.02.2016.

Komadina tko to pokusava ukinuti rano otkrivanje tumora pa sta vi komunjare mislite da smo mi vesla sisali pa nismo mogli shvatiti sta novi ministar govori pa nam ti u svom prevodu objasnjavas i bas se neko stavio u tu funkciju covjece bio si u Milanovicevoj vladi nisi uspio i ti nemas pravo na svoj nacin objasnjavati gradjanima sa svojim kumroveckim metodama.

MI
Mimizo
07:16 17.02.2016.

komadina imamo vladu izbori su gotovi u kojem svijetu vi iz sdp a živite

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije