Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Javna prozivka

Živi zid obrušio se na HNB: Brine samo o svom profitu, ne štiti građane i nikome ne polaže račune

Živi zid
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
05.03.2016.
u 12:04

Uprava HNB-a ima veće plaće od predsjednice i premijera. Nikome ne polaže račune, ne štite građane. Brine jedino o sebi i profitu banaka u stranome vlasništvu. Ima li se Hrvatska pravo nazivati suverenom državom?- pitaju se u Živom zidu

Članovi Živog zida, trenutno četvrte stranke u Hrvatskoj, na svojoj Facebook stranici nastavljaju s kritikama na račun državnih institucija. Ovog puta Živi zid obrušio se na HNB za kojeg kažu da brine jedino o svom profitu, dok su građani prezaduženi i pod ovrhama.

-U Hrvatskoj je trenutno zaposleno oko 1 350 00 radnika. Njihova prosječna plaća iznosi 5855 kuna. Prosječnu plaću zarađuje samo 25% zaposlenih. Pola milijuna radnika radi za plaću manju od 3 tisuće kuna. Građani su prezaduženi, blokirani i ovršeni.  Uprava HNB-a ima veće plaće od predsjednice i premijera. Nikome ne polaže račune, ne štite građane. 
Brine jedino o sebi i profitu banaka u stranome vlasništvu.  Ima li se Hrvatska pravo nazivati suverenom državom?- pitaju se u Živom zidu.

Uz objavu članovi stranke priložili su i popis glavnih čelnika HNB-a te plaće uz opasku da je Hrvatski Sabor informaciju o plaći guvernera, njegovog zamjenika i šestero viceguvernera primio na znanje na jučerašnjoj sjednici. 

 

U Hrvatskoj je trenutno zaposleno oko 1 350 00 radnika. Njihova prosječna plaća iznosi 5855 kuna. Prosječnu plaću zarađ...

Posted by Živi zid on 4. ožujka 2016

>>Pada potpora Mostu, raste Živom zidu

>>Sinčić se seli u Zagreb da ne plaća manji prirez: "Ja nisam Crnoja"

Ključne riječi

Komentara 47

Avatar bosanac1951
bosanac1951
12:23 05.03.2016.

Živi zid obrušio se na HNB: Brine samo o svom profitu, ne štiti građane i nikome ne polaže račune...Ovaj dečec je sto posto u pravu..Vujčić sa ogromnom plaćom kao da je na platnom spisku stranih banaka...Sram ga bilo.Ima li itko pametan da mu kaže dosta već jednom...Izvješće mu u saboru nije prihvaćeno..Dajmo sve na vidjelo pa da se javno vidi kako Vujčić sa svojom svitom radi.

KO
komilica
12:24 05.03.2016.

Izgleda da jedini živi zid vodi brigu za građane. počinjem cjeniti njihove poteze i ako tako nastave imat će moj glas. a što se guvernera tiče, pa on se je školovao da bi bio lopov.

SH
srce_hrvatsko
12:55 05.03.2016.

Prokleti bankari, koliko zarađuju...i nikakvog poreza nemaju. Treba im oderati PDV i porez na dobit na svaku transakciju. Da vidis kako ce se proracun puniti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije