Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odazvalo se 30-tak zastupnika

Željko Reiner u Saboru organizirao molitveni doručak

Željko Reiner
Patrik Macek/PIXSELL
25.02.2016.
u 18:00

Predsjednik Sabora Reiner danas je na početku molitvenog doručka pročitao kratku priču o farizeju i cariniku iz Evanđelja po Luki.

Predsjednik Sabora Željko Reiner jutros je u Saboru organizirao molitveni doručak na koji se odazvalo 30-tak zastupnika iz gotovo svih stranaka. Molitvene doručke, koji su se održavali otprilike jednom mjesečno, organizirali su i ranije u Saboru tijekom prošlog mandata, a prošlom sazivu je don Ivan Grubišić čak pokrenuo i incijativu da se u Saboru oformi molitvena grupa, no to se nije nikada dogodilo.

Molitveni doručak ne vode svećenici, a ni zastupnici koji dođu na njega ne trebaju moliti, naglasak je, kažu nam u Saboru, na zbližavanju zastupnika.

Predsjednik Sabora Reiner danas je na početku molitvenog doručka pročitao kratku priču o farizeju i cariniku iz Evanđelja po Luki.

- Dva čovjeka uđoše u hram da se mole Bogu, jedan farizej a drugi carinik. Farizej stade i moljaše se u sebi ovako - Bože, hvala ti što nisam kao ostali ljudi: grabljivci, nepravednici, preljubnici ili kao ovaj carinik. Postim dvaput tjedno; dajem desetinu od svega što steknem. A carinik izdaleka stajaše, i ne htjede ni očiju uzdignuti nebu, nego se bijaše u prsa svoja govoreći: Bože, milostiv budi meni grješnome! Kažem vam, ovaj otiđe opravdan domu svome, a ne onaj. Jer svaki koji sebe uzvisuje, ponizit će se, a koji sebe ponizuje, uzvisit će se - pročitao je zastupnicima Željko Reiner. 

>> Reiner Dombrovskisu: Nova Vlada svjesna je problema i do 2020. želi transformirati Hrvatsku 

>> Željko Reiner: Karamarko će ostati predsjednik HDZ-a

Komentara 22

DU
Deleted user
18:22 25.02.2016.

Jesenti milu bigulicu (i najmliju čak), ako se od 151 zatupnika na molitveni doručak odazvalo nijh tridesetak, onda u Lijepoj Našoj ima, brat bratu, tek dvadesetak posto vjernika (kakvih-takvih), a ne 85 posto kako to volimo lagati sami sebi. Čini se da smo od "komšija iz regiona" poprimili sklonost prema mitomaniji. Inače to je posve realna brojka. Naime, i u crkvu redovito odlazi tek petina Hrvata. Svi drugi jesu takozvani Hrvati katolici, svidjelo se to nama ili ne.

Avatar Izdajnik
Izdajnik
18:29 25.02.2016.

Bar se pokazalo sa su ostali glumci..

SU
suncesmokvemaslina
18:34 25.02.2016.

lijepa odabrana priča, bilo bi dobro da su je svi zastupnici poslušali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije