Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zoran Milanović

Želimo što prije na izbore, Hrvatskoj treba vlada koja se neće sramotiti u inozemstvu

Zoran Milanović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
10.06.2016.
u 12:32

SDP računa da će skupiti više od 64 potpisa za samoraspuštanje Sabora, a s Mostom broj će prijeći 76 zastupnika

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović u Saboru je danas izjavio kako će njegova stranka skupiti dovoljno potpisa za samoraspuštanje Sabora, ako im se u tom zahtjevu pridruži i Most.

– Ovo je trenutak istine u kojem će biti potpuno jasno za nekoliko dana tko ima kakve motive. Hrvatski ljudi nisu laboratorijski miševi. Znamo da ti miševi u eksperimentima kojima se bavi HDZ i usude se upotrijebiti tu riječ, da ti miševi na kraju ugibaju. Hrvatski građani nisu laboratorijski miševi. Sedamdeset posto građana i više iz dana u dan je za izbore i mislimo da tu volju treba poštivati i radi te volje i radi interesa hrvatskog naroda i hrvatske države. Imat ćemo dovoljno potpisa, taman toliko dovoljno i više nego što je dovoljno da o zastupnicima Mosta u tom trenutku ovisi hoće li učiniti ono nužno ili će dopustiti da ih HDZ što najavljuju čerupa iz dana u dan i da im otima ljude. To je na njima, to je pitanje njihove savjesti, odgovornosti, vjere u vlastitu snagu da na izborima ponovno izbore neku podršku. Ovo je vrijeme koje smo već vidjeli kako se HDZ-ovci ponašaju 2011. godine, dakle, s onim pipcima koje imaju u represivnom aparatu, nemaju puno, oni su skloni dizati lažne policijske prijave protiv istaknutih opozicijskih prvaka. To smo vidjeli 2011. – Mršića, Obersnela, Piculu, dakle, tim ljudima ne treba vjerovati ništa – kazao je Milanović.

SDP računa da će skupiti više od 64 potpisa za samoraspuštanje Sabora.

– Dalje računamo da s Mostom je to preko 76, da se ide na izbore i što je zlo u tome? To je volja hrvatskog naroda i to što prije. Ja sam prije nekoliko dana rekao da je deveti mjesec zadnji rok, ali realno neodgovorno je ljude razvlačiti i tretirati ih kao laboratorijske miševe u eksperimentu koji bi trajao do devetog mjeseca. Dakle, sve se to može ako ima dobre volje i savjesti učiniti vrlo brzo, ja sam siguran da ima zastupnika koji znaju da će se na izborima teško izboriti za novi saborski mandat, to su prije svega ova trojica odlikaša koji su otišli iz Mosta. Oni više ne mogu ući u Sabor i učinit će sve da se zubićima drže za saborske stolice – tvrdi Milanović.

Upitan kako prognozira rješenje ove krize, uzvraća da čeka i gleda.

– Sva ova glasanja o nepovjerenju za nas su u ovom trenutku taktičko sredstvo, odnosno instrument da se Hrvatski sabor ovakav, u ovom sastavu raspusti, da idemo na izbore što prije i da Hrvatska dobije Vladu koja se neće sramotiti ni u Londonu ni u Parizu, koja nije u stanju izdati dravne obveznice, sad nam takve ljude, među ostalima, nude za mandatare, pa dosta je eksperimenata – poručio je Milanović. Na komentar kako HDZ tvrdi da ima novu većinu, Milanović je zaključno poručio kako je želi vidjeti.

>> Milanović: 70 posto građana je za izbore. Imat ćemo dovoljno potpisa

Komentara 51

SF
Sv Franjo
12:59 10.06.2016.

Sloba je još živ.Sqamo nu na licu neke fleke.

TP
trias politica
13:13 10.06.2016.

Vi Jugosloveni ste nas najviše osramotili u inozemstvu!

DU
Deleted user
12:40 10.06.2016.

Pakao obećan pakao izvršen

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije