Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BROJNE PROMJENE

Zatvoreni dio sjednice: Pogledajte koga je sve Vlada imenovala i razriješila dužnosti

vlada
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/8
10.11.2016.
u 16:08

Zamjenicom glavne tajnice Vlade RH imenovana je Ivona Ferenčić, a pomoćnicima glavne tajnice imenovani su Silvija Bartolec, Vesna Petković i Tihomir Cigić.

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice raspravljala i o kadrovskim pitanjima.

- Na osobni zahtjev razriješen je pomoćnik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Alen Gerek. Također na osobni zahtjev, s danom 10. studenoga 2016. godine razriješena je pomoćnice ministrice socijalne politike i mladih Diana Topčić Rosenberg - priopćila je Vlada.

Navode i da je iz istog razloga razriješena pomoćnica ministra pravosuđa Renata Duka

Zamjenicom glavne tajnice Vlade RH imenovana je Ivona Ferenčić, a pomoćnicima glavne tajnice imenovani su Silvija Bartolec, Vesna Petković i Tihomir Cigić.

Vlada je razriješila i dosadašnje ravnatelje ureda i tajnike radnih tijela Vlade RH: mr.sc. Ivana Marinković, ravnateljica Ureda Koordinacije za vanjsku i europsku politiku, Dalibor Šemper, ravnatelj Ureda Koordinacije za unutarnju politiku i upravljanje državnom imovinom, Robert Matijević, ravnatelj Ureda Koordinacije za društvene djelatnosti i ljudska prava, Ines Uglešić, ravnateljica Ureda Koordinacije za gospodarstvo, investicije i fondove Europske unije i Dražen Franolić, ravnatelj Ureda Kadrovske i Administrativne komisije. Mr. sc. Ivana Marinković imenovana je ravnateljicom Ureda Koordinacije za vanjsku i europsku politiku i ljudska prava. Dalibor Šemper imenovan je ravnateljem Ureda Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti i hrvatske branitelje i Ureda Koordinacije za upravljanje državnom imovinom, Robert Matijević, imenovan je ravnateljem Ureda Koordinacije za pravosuđe i upravu te Dražen Franolić, ravnateljem Ureda Kadrovske i Administrativne komisije.

Na osobni zahtjev razriješen je ravnatelj Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Davor Kakarigi. Razriješeni su dosadašnji predsjednik i zamjenik predsjednika predsjednika Upravnog odbora Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, Darko Horvat i prof.dr.sc Predrag Šustar. Novom predsjednicom, koja je po položaju ministar nadležan za poduzetništvo i obrt, imenovana je dr.sc. Martina Dalić, a njenim zamjenikom, koji je po položaju ministar nadležan za znanost imenovan je prof.dr.sc. Pavo Barišić.

Tomislav Panenić razriješen je dužnosti predsjednika Upravnog vijeća Agencije za investicije i konkurentnost, a novom predsjednicom, koja je po položaju ministrica nadležna za gospodarstvo, imenovana je Martina Dalić koja je određena i članicom Glavne skupštine, koja predstavlja Vladu Republike Hrvatske, društva Hrvatska brodogradnja – Jadranbrod d.d. Dosadašnji član Tomislav Panenić razriješen je te dužnosti.

Opozvan je dosadašnji član Skupštine društva Brijuni rivijera d.o.o. Anton Kliman, a novim članom, kao predstavnik Vlade Republike Hrvatske, imenovan je Gari Capelli.

Lidija Vugrinec razriješena je dužnosti zamjenice predstavnika Republike Hrvatske u Upravnom odboru Europskog centra za praćenje droga i ovisnosti o drogama. Novom zamjenicom predstavnika, kao predstavnica Ureda za suzbijanje zlouporabe droga, imenovana je Sanja Mikulić.

- Razriješeni su dosadašnji predsjednik, zamjenik predsjednika i članovi Nadzornog odbora Hrvatske banke za obnovu i razvitak, dr.sc. Zdravko Marić, Tomislav Panenić, Tomislav Tolušić, Anton Kliman, prof.dr.sc. Davor Romić i Darko Horvat. Novim predsjednikom Nadzornog odbora, koji je po položaju ministar nadležan za financije, imenovan je dr.sc. Zdravko Marić. Zamjenicom predsjednika, koja je po položaju ministrica nadležna za gospodarstvo, imenovana je Martina Dalić, članicom Nadzornog odbora, koja je po položaju ministrica nadležna za regionalni razvoj i fondove Europske unije, imenovana je Gabrijela Žalac, a preostalim trima članovima, koji se imenuju između ministara nadležnih za turizam, poljoprivredu, zaštitu okoliša i graditeljstvo, imenovani su Gari Cappelli, Tomislav Tolušić i dr. sc. Slaven Dobrović.

Razriješeni su dosadašnji članovi Komisije za ekshumaciju i premještaj posmrtnih ostataka ratnih žrtava prema Ugovoru između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Talijanske Republike o uređenju ratnih grobova, mr. sc. Zlatko Hamarić, Nevenka Klemen i Višnja Bilić. Novim članovima imenovani su Ivan Crnčec, Zdravko Vukić i Stjepan Sučić - javljaju iz Vlade.

>> Vlada u Sabor poslala čak 15 zakona: Ostaje PDV od 5% za kruh, mlijeko, lijekove i knjige. Turizam ide s 13% na 25%, ukida se olakšica za prvu nekretninu

Komentara 4

DE
dernek
16:39 10.11.2016.

Koliko to nasi ministri imaju sposobnosti pa ih uz ministarsku duznost nabijaju i u nadzorne odbore i jos kakve duznosti nevjerovatno da su toliko sposobni nema ih sposobniji u svijetu.

DU
Deleted user
17:37 10.11.2016.

Imamo vise ministra nego Njemacka,ovi bi probili budzet Japana........

DU
Deleted user
22:00 10.11.2016.

Sporo to ide, još ima nezamijenjenih kadrova SDP-HNS štetočina koje je prošla vlada bila ostavila. Ministri su se smjestili i sad im se ne žuri mijenjati zaostale ravnatelje Zavoda, Ureda, Uprava i Agencija. Neće biti dobro.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije