Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
22.06.2014. u 10:00

Dan prije početka tjedna u kojem je na kraju, u petak, poginuo dječak u Gunji, ne može se reći da HRT nije na vrijeme upozorila na opasnosti koje prijete povratnicima

DNEVNIK

Nedjelja, HRT 1, 19.30 

Dan prije početka tjedna u kojem je na kraju, u petak, poginuo dječak u Gunji, ne može se reći da HRT nije na vrijeme upozorila na opasnosti koje prijete povratnicima.

Danas, sedam dana prije najtužnije vijesti, u reportaži iz Gunje govore dvojica mještana koji čiste svoje kuće i dvorišta. Josip Korovljević kaže da nije problem srediti kuću, ali najvažnije je srediti selo, jer roditelji ne mogu dovesti djecu u selo u kojem djeca ne smiju dotaknuti ništa, ni u kući ni na ulici.

Luka Sukina, snimljen u mornarskoj majici na ulazu u podrum svoje kuće, žali se da nema koga bi se moglo pitati o tome što i kako smije raditi u svojoj kući. Pošto je poginuo dječak koji je u kuću ušao s roditeljima, načelnik Gunje g. Hrvoje Lucić u subotu upozorava mještane da ne ulaze u kuće prije nego što se jave nadležnima i od njih dobiju upute. Netko je tu u pravu, ali nažalost sad je to sasvim svejedno.

Vijenac

STUDIO

Ponedjeljak, HRT 4, 23.05 

Urednica/voditeljica Mirjana Posavac pozdravlja nas uz obavijest da je „Studio 4“ skraćen na pola, što se zove ljetna šema. Nismo zadovoljni. „Studio 4“ večeras je privremeno, nadamo se, postao debatna politička tribina. Prvih petnaest minuta govorilo se o izborima u Vukovaru, a u drugom poluvremenu, u drugih petnaest minuta slušali smo što nam o novom obiteljskom zakonu imaju reći jedna političarka i jedna sveučilišna profesorica iz Rijeke.

Iz TV studija u Osijeku, na poticaj voditeljice iz Zagreba, o izborima u Vukovaru govorili su kandidati Ivan Penava i Željko Sabo. Sjedili su na pristojnoj udaljenosti jedan od drugoga i vrlo kulturno se blatili, što je nakon dvije-tri minute postalo dosadno svima osim njima. Oni će za dva tjedna ponovo na izbore, a jedino zanimljivo bilo bi da pobijedi onaj tko zna odgovor na pitanje o padežima riječi Sabo. Saboa? Sabe? Sabou? Sabi? Izjeda nas znatiželja.

Kaktus

DNEVNIK

Utorak, Nova TV, 19.15 

Nova TV je današnji šampion političkog novinarstva samo po jednoj sitnici: prepoznali su da je vijest dana izjava Kolinde Grabar Kitarović iz Dubrovnika i lijepo snimili tu stvar i stavili je na prvo mjesto svojeg odlično uređenog i vođenog dnevnika. U cijelom ovom slučaju totalno je nebitno je li itko od dragih TV gledatelja za Kolindu ili za Josipovića.

Bitno je da su prošla tri sata od dnevnika Nove TV i tek tada je HRT na logičnom prvom mjestu, u pola jedanaest navečer u „Dnevniku 3“, prepričala izjavu gđe K.G.K. da će izaći na predsjedničke izbore. Ne prepoznati najobičniju vijest dana i staviti je na prvo mjesto, može značiti puno toga: najprije to da si zaposlen na HRT-u, da radiš dnevnik koji ide u 19,30 i da se ne pokoravaš pravilima svojeg posla (možda ih čak ni ne znaš), nego slušaš što ti kažu karijeristi koji su iznad tebe. Kad si takav kakav jesi, ne cijene te.

Četiri vijenca

KAMERUN – HRVATSKA

Srijeda, HRT 2, 23.57

 Trebalo bi nabaviti knjigu „Sportski život“ Veselka Tenžera (1942-1985). Tenžera je prvo ime koje pada na pamet svakome tko je ikada osjetio radost okupljanja oko velikih (sportskih i rockerskih) događaja na stadionima i u sportskim dvoranama.

Razlog: neumrli Veselko Tenžera je posljednji veliki pisac koji je vidio i opisao pune hrvatske nogometne stadione (zvao ih je generatori urbanizacije).

Kad je o piscima riječ, početkom osamdesetih čak je i Tanja Torbarina bila na utakmici. U međuvremenu su stadioni opustjeli, a u onim rijetkim prilikama kad nisu sasvim pusti, kad igra reprezentacija, vidimo mnoge nove osobe kojima na oduševljenom licu piše da su ovaj čas došle konzumirati svoj dio urbanog kolača koji im je davno spravio Tenžera. Kako ovo nije nekrolog, jer pisci ne umiru, hrvatsko-kamerunsku srijedu treba zapamtiti i kao dan kad su nepismeni lektori zabranili španjolsko kraljevsko ime Filip i naredili da to bude Felipe. Kajkavci bi se na to otresli jednim jedinim: kaj god!

Vijenac

BRAZUCA

Četvrtak, HRT 2, 19.57 

U studio kod kronično promuklog Brune Kovačević vratili su se kompetentni i zanimljivi studijski komentatori Antun Samovojska i Robert Prosinečki.

Umjesto njih dvojice, otprilike četiri dana na njihovom su mjestu sjedili treneri Elvis Scoria i Igor Štimac koji je, iz nepoznatih razloga, miljenik Sportskog programa HRT-a. Naša javna televizija ubija se svaki dan od napora da nam stručno objasni taktike i strategije trenera koji vode i najbezveznije momčadi. Poslije svake utakmice, čak i poslije svakog poteza igrača na utakmici, padaju stručna objašnjenja koja su totalno nebitna, jer su izrečena na pogrešan način (sveznajući) ili u krivo vrijeme, u trenutku koji ne zahtijeva objašnjenje. Nema tog divnog nogometa koji ti neupućeni komentatori nisu u stanju pokvariti svojim naklapanjem.

Prednjači g. Igor Štimac koji je u stanju svih devedeset minuta stalno tumačiti kako je nešto bilo, a nije tako trebalo biti.

Vijenac

DNEVNIK 3

Petak, HRT 1, 23.57 

Ove ili prošle godine, u svakom slučaju i po svim mjerilima: davno, u emisiji „Provjereno“ Nove TV objavljena je iscrpna pionirska reportaža o ulju od marihuane kao legalnom lijeku u Nizozemskoj. Sad je taj lijek dopušten u Sloveniji, zalaganje za ulje od marihuane kao lijek u legalnoj uporabi prodrlo je opet i na Hrvatsku televiziju, i to čak u političku emisiju. Povod je da hrvatski građani, znaju to naši liječnici, odlaze po ljekovito ulje u Sloveniju.

Naš stručnjak prof. dr. Josip Čulig u studiju kod voditelja/urednika Siniše Kovačića zalaže se za to da u Hrvatskoj taj lijek dobije što prije dopuštenje za uporabu. Ulje je potrebno najtežim bolesnicima, za tri bolesti: multipla skleroza, neuropatska bol i uznapredovali karcinom. Iako je, po starom običaju, veći i „važniji“ dio emisije potrošen na hrvatske političare (što više nikoga ne zanima), bilo je lijepo, kolikogod je tema ozbiljna, slušati i vidjeti napokon nešto korisno.

Vijenac

VIJESTI

Subota, HRT 1, 10.00

Prva vijest u emisiji urednika i voditelja Gorana Brozovića je tragedija u Gunji. Od udara struje, ili od prevelike koncentracije ugljičnog dioksida, smrtno je stradao 14-godišnji dječak dok je sa roditeljima čistio kuću koja je bila poplavljena. U kulturno sročenoj HRT-ovoj informaciji naglašava se da nema službene informacije i da se o uzroku dječakove smrti u medijima samo nagađa. Ako se tragedije smiju mjeriti, ova smrt 14-godišnjeg djeteta nedvojbeno nije samo obiteljska nego i nacionalna tragedija. Veća je od svega što je Gunju i njene 1604 kuće pogodilo za vrijeme poplave. HRT je prva objavila vijest, RTL je kasnila više od dva sata, a Nova TV čak ni četiri sata poslije nije objavila ni riječi o događaju koji je poslije samoubojstva 61-godišnjeg muškarca, javlja RTL, Gunju zavio u crno.

Četiri vijenca

>>Bilo bi bolje da su pokazali i Brazilca Neymara kako nasrće na Luku Modrića

>>Obdukcija otkrila uzrok smrti dječaka koji je stradao u Gunji

Komentara 3

Avatar sjena_vjetra
sjena_vjetra
21:44 22.06.2014.

nije šema, nego shema

GR
GRGOO
19:03 23.06.2014.

Dječak iz Gunje je poginuo baš onako kako funkcioniraju vlasti u državi (i na državnoj i na lokalnoj i regionalnoj razini). Svi nešto rade a nikoga nije briga. Sve se obećava, ali bi svi nešto bez novaca. Kada će naši političari razumjeti da ustroj košta? Oni samo znaju za sebe, a sve ostale tko .... Nema muzike b ez para. Tragedija se može izbjeći jedino kvalitetom, kvaliteta se može postići jedino radom, rad mora biti prioritet prioriteta (kod nas je kao da se djeca igraju). Sućut obitelji.

TZ
tarantula-zg
11:53 23.06.2014.

opet stari prdonja Ivan....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije