Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zadrani u strahu

Zadarska bolnica ostala bez seruma protiv crne udovice

Crna udovica
Thinkstock
09.08.2014.
u 22:35

Zadar nema niti jednu jedinu dozu seruma protiv ugriza crne udovice! Zadnju su potrošili, a novi protuotrov još nije stigao. Da stvar bude gora - radi se o području Hrvatske gdje je ugriz ovog pauka najčešći.

Da neće sresti jednog od najotrovnijih pauka na svijetu - Zadrani se nadaju uvijek. Ali ovih dana posebno, jer ugrize li nekoga crna udovica, liječnici mu nemaju kako pomoći: na polici zaraznog odjela zadarske bolnice protuotrova nema, javlja RTL.

''Posljednju smo dali bolesnici prije 5 dana i otada nemamo - zadarska bolnica je naručila ali još nije stiglo'', rekao je voditelj Zaraznog odjela zadarske Opće bolnice Bruno Dželalija.

Serumi se naručuju iz Južnoafričke Republike, otkako ih je prestao proizvoditi imunološki zavod. A upravo na zadarskom području ugrizi otrovnog pauka su najčešći: od 3 do 5 godišnje. A kako bi u zadarskoj bolnici reagirali da se takav ugriz dogodi danas, Dželalija odgovara:

''To je dobro pitanje - mi bi mu dali simptomatsku terpaiju, smanjili mu bol i pokušali naručiti iz susjednih bolnica.''

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

>> Morski ježinci, ugrizi zmije, crne udovice, ubodi...Ovo su savjeti za prvu pomoć

Komentara 11

DU
Deleted user
08:57 10.08.2014.

Kada bi netko ministru zdravlja ubacio crnu udovicu u gaće, vjerujte, serum bi se odmah našao. Znači put je jasan samo treba naći način

NV
novo vriijeme
08:17 10.08.2014.

Eto dok se Rajko Ostojić bavio rasturanjem Hrvatskog imunološkog zavoda i pokušajima da se ove izrazito profitabilne tvrtke dokopa neki njegov pajdaš, dok je glasni borac za spas Zavoda dr. Sladoljev sa doktoratom dobio u jednom trenutku zadatak pranja prozorara nitko se nije sjetio građana Hrvatske koji su Zavod platili i njihove potrebe da ostanu živi ako ih ugrize pauk. Treba smjeniti i direktora KBC Rijeka koji je u ožujku naručio serum a to što ga nitko nije mjesecima dopremio je zabrinulo gospona direktora tek kada je počela sezona.

HR
hr76
14:49 10.08.2014.

Treba provesti detaljnu istragu o tome tko je inicirao uništenje Imunološkog zavoda, ako je to bivši ministar, onda ga treba najstrože kazniti. Sramota je da mi cjepivo naručujemo iz Južne Afrike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije