Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
13.12.2014. u 12:00

I što god činili da poprave sliku Sabora u javnosti, teško da će im to poći za rukom dok svojim radom i raspravama ne uvjere malog čovjeka da žive i osjećaju probleme nacije.

Sabor je korektno odradio ustavnu zadaću parlamenta, redovito ponavlja njegov predsjednik Josip Leko. Građani se s time ne bi složili jer u anketama Sabor obično dobiva ocjenu dovoljan. Tako loša percepcija i ne čudi kada prosječni radnik sve više sati u danu provodi na radnom mjestu i za to dobiva sve manju plaću. I dok planira što jesti cijeli mjesec i kako platiti račune, upali televizor na kojem ga dočeka slika prazne sabornice u kojoj se najžustrije rasprave vode o ideološkim temama koje neće izvući zemlju iz šest godina duge recesije.

Pa čovjek stekne dojam da se zastupnici dobro zabavljaju na njihov račun. Iako bi bilo nepravedno reći da nitko od 151 zastupnika ne radi, činjenica je da se većina rasprava svodi na istih 20-ak ljudi, dok i nakon tri godine rada ovog saziva postoje zastupnici koji se nikada nisu javili za riječ. Ali uredno primaju plaću od otprilike 16.000 kuna, zastupnički paušal od 1500 kuna koji je tu “da se nađe”, kao i naknadu za odvojeni život od 1000 kuna koju dobivaju i samci.

I što god činili da poprave sliku Sabora u javnosti, teško da će im to poći za rukom dok svojim radom i raspravama ne uvjere malog čovjeka da žive i osjećaju probleme nacije.

>>Evo koliko su potrošili saborski zastupnici u 2014. godini

Komentara 10

ME
Medo123
12:55 13.12.2014.

Treba im uvesti satnice i kao djeci u skoli uklonit novine i mobitele da ne vise po internetu i da ne gledamo na televiziji kako oni usred rasprave citaju novine

DJ
djordje
15:36 13.12.2014.

sabor treba smanjiti na 25 osoba, jer drugi i tako ništa ne rade .

Avatar kravata
kravata
13:11 13.12.2014.

Lako smo je prebrojili a dobili bi ocjenu -1 kad su se trebali ustat za 15-u godišnjicu smrti prvog predsjednika Hrvatske Franje Tuđmana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije