Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milijan Brkić na sudu

Za solarij sam digao kredit, a vrijeđa me kad me zovu Vaso

Milijan Brkić i Karmen Brkić
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/4
17.10.2014.
u 10:15

Glavni tajnik HDZ-a i supruga od portala Dnevno traže 90.000 kuna zbog duševnih boli

– Osobno, ne doživljavam se kao bogataš. Ja sam prosječan građanin Republike Hrvatske koji živi od svoje i suprugine plaće te na kredit, kao i većina hrvatskih građana. Svi su podaci o mojoj imovini javni – izjavio je jučer na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić.

On je, naime, sa suprugom Karmen tužio portal Dnevno zbog članka pod naslovom “Karamarkova desna ruka nekad se zaduživao zbog solarija, a sada je bogataš”, koji je objavljen lani u ožujku, a koji ih je, kažu, uvrijedio zbog neistina i zadiranja u privatnost što je izazvalo javni prijezir prema njima te duševne boli zbog kojih traže 90 tisuća kuna odštete.

Utjecalo i na radni elan

– Autorica jako zlonamjerno imputira da smo supruga i ja kriminalom došli do nekretnina. Cijelim tekstom provlače se senzacionalističke neistine i teško nas je oklevetala. Jasno mi je da sam ja zbog svog posla pod povećanim interesom javnosti, ali mediji nemaju pravo na zlonamjeran način insinuirati – govorio je Brkić pred sutkinjom Andreom Krstanović Čadom.

Kad je članak objavljen, bio je, dodao je, nervozan na početku i to mu je utjecalo na radni elan. Članak je još više pogodio njegovu suprugu i djecu.

Ja sam prosječan građanin Republike Hrvatske koji živi od svoje i suprugine plaće te na kredit, kao i većina građana

– U školi su ih propitkivali: “Što je tvoj tata kupio stan pa ga prodao?” Članak je izazvao i lavinu poziva poznanika i prijatelja. Ispitivali su me kako sam došao do stana od 1,5 milijuna kuna, kako je supruga stekla poslovni prostor. I dan-danas me zovu i pitaju jesam li još u onom stanu, vozim li terenac, iako je stan i danas pod hipotekom, vraćam stambeni kredit Privrednoj banci, a “luksuzni terenac” je SUV niže klase koji je isplaćen i vraćen još prošle godine jer je uzet na leasing – izjavio je Brkić.

Supruga me često fenira

Požalio se i na nadimak Vaso kojim ga se oslovljava: – Vrijeđa me kad me zovu Vaso, ali mediji me tako zovu kad me žele diskreditirati. Ono Vaso od Klobuka još nisam čuo, osim na Dnevno.hr-u. Neki me prijatelji pokušavaju zvati Vaso pa im kažem da imam svoje ime i prezime te da me tako ne zovu.

Brkićeva supruga Karmen potvrdila je da je njezin suprug podigao kredit za kupnju solarija za njezin kozmetički salon, no dodaje kako nije riječ o skupocjenom modelu, kao što je pisalo na portalu, nego o jeftinijem. Solarij je izvan upotrebe od 2009., a kredit za njega uredno je otplaćen.

Upitan zna li kakvim je uređajima opremljen salon njegove supruge, frizerke po struci, Brkić je kazao: – Često me fenira. Znam da ima fen, češalj i škare.

Objava presude bit će 17. studenog.

>>Milijan Brkić odgovorio na optužbe Željke Markić

>>Brkić na Fejsu: Lagala je o zločinima u Oluji. Markić: On širi laži, namjerno!

Komentara 73

DA
darwil
10:55 17.10.2014.

Kako ja nisam mogao na kredit kupiti veliki stan,terenac,solarij,kafić ništa nemam od toga i imam 40 god staža i valjanu diplomu.

MD
mdjuri
11:51 17.10.2014.

Što Vaso fenira, kosu...?

L0
luena 01
11:09 17.10.2014.

Koji smo mi ljudi da se damo zavest... skloni smo osudama bez konkretnih dokaza ,damo se od medija manipulirati i kad jednom nekog imas na kicku ne popustas... <<<<<<<<<<<<<<ne zivimo svoj zivot nego zivot kako bi trebali nego u negativnomom smislu (klevetanjem)...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije