Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Varga u Vukovaru

'Vukovarska bolnica bit će na raspolaganju svim građanima iz Hrvatske, ali i iz okolnih država'

varga
Foto: Branimir Bradarić
1/3
24.02.2015.
u 13:48

Po ministrovim riječima, bolnica bi ubuduće bila na raspolaganju svim građanima u Hrvatskoj pa i regije tako bi se u njoj liječiti se mogli i građani iz okolnih zemalja poput Mađarske, Srbije i BiH

Prema planovima Ministarstva zdravstva u Hrvatskoj će postojati tri glavne bolnice koje će uz svoje redoviti aktivnosti za liječenje i rehabilitaciju civilnog stanovništva uložiti i ekstra napor za braniteljsku populaciju. Te tri bolnice nalazile bi se u Zaboku, Kninu i Vukovaru.

Potvrdio je to danas i ministar zdravstva Siniša Varga prilikom posjeta Vukovaru gdje je razgovarao s čelnicima bolnice, grada i županije o ovome projektu.

– Imamo bolnice koje dobro prepoznaju specifične potpore braniteljske populacije. Uskoro i tim liječnika putuje za SAD kako bi stekli specifična znanja koja će moći prenijeti po povratku – rekao je Varga dodajući kako vukovarska bolnica ima veliki značaj i to ne samo onaj simbolički nego i na regionalnoj razini.

Podsjetio je na obnovljenu i opremljenu bolnicu, vrhunsku infrastrukturu, liječnike… Po njegovim riječima, bolnica bi ubuduće bila na raspolaganju svim građanima u Hrvatskoj pa i regije tako bi se u njoj liječiti se mogli i građani iz okolnih zemalja poput Mađarske, Srbije i BiH.

– To je i jedna od mjera kako zadržati liječnike i medicinske sestre da ne odlaze u inozemstvo – istakao je Varga. Najavio je i dodatna ulaganja u bolnicu tijekom ove i iduće godine te redovito obnavljanje radiološke opreme. Upoznao se i s bolničkim infrastrukturnim projektima oko izgradnje rehabilitacijskog centra i dr. koje je obećao poduprijeti. Unatoč svemu što je čuo, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i nije bio baš zadovoljan svime što je čuo od ministra.

– Grad jest svakako za to da vukovarska bolnica bude veteranska bolnica, ali nismo za to da to bude samo promjena table. Želimo dobro razrađen koncept koji će donijeti dobro i braniteljima kao i samoj bolnici. Želimo i da se zna kakve će sve usluge pružati, što to znači za zaposlene, prostorne uvjete, kako tretirati bolesnike koji trebaju ići dalje na liječenje… Niz je pitanja na koje za sada nismo dobili odgovore. Nadamo se ipak kako će doći do kvalitetnih rješenja i da neće sve ostati na inicijativi – kazao je Varga.

>> Opća županijska bolnica Vukovar mijenja naziv u Bolnica hrvatskih veterana?

Komentara 12

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
13:59 24.02.2015.

...je li se Premier očitovao... o sobama... sobicama... stolovima... stolicama... kupljenim od stanovite gospođe... smučanju... PR agentima... agencijama i sličnim stvarima... ili on to ignorira...

VE
velikazmija
15:43 24.02.2015.

opća bolnica ratni h veterana regije-----------varga nismo li mi u euniji - piš piš regiju---

K1
kazablanka 149
14:10 24.02.2015.

Valjda '... kazao je Penava'' na kraju????? Zadnja izjava je Vargina?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije