Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pilot-projekt

Vukovar postaje učionica: Prvi osmaši danas dolaze učiti o Domovinskom ratu

Vukovar toranj
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
29.10.2014.
u 07:15

Pilot-projekt Program Ministarstva branitelja u šest dana u grad će dovesti 1500 đaka iz istočne Hrvatske

Nakon mjeseci najava, dogovora i priprema, danas napokon počinje provedba pilot-projekta Ministarstva branitelja u sklopu kojeg će osnovci iz cijele Hrvatske dolaziti u Vukovar i učiti o Domovinskom ratu i bici za Vukovar. Prema zamislima, pilot-projekt će se u listopadu provoditi tijekom tri dana (29., 30. i 31.), kao i tijekom studenoga (5., 6. i 7.). Generalne probe Javne ustanove bile bi nastavljene od veljače kako bi do početka iduće školske godine sve bilo spremno za svakodnevni prihvat osmaša iz cijele Hrvatske.

– U ovih šest dana pilot-projekta Vukovar će posjetiti oko 1500 učenika osmih razreda. Zasad će nam dolaziti učenici s istoka Hrvatske, a u kasnijim pripremnim fazama planiramo organizirati i prihvat učenika iz ostalih dijelova Hrvatske – kaže v. d. ravnateljica Javne ustanove Memorijalni centar Domovinskog rata Sandra Udovičić.

U kasnijim fazama posjet Vukovaru trajat će dva dana, ali će se zbog zauzetosti hostela, kao i činjenice da hostel u vojarni nije uređen, učenici navečer vraćati kući i onda ujutro opet dolaziti. Prema programu, prvi dan posjeta Vukovaru imat će edukativni karakter uz prezentaciju Domovinskog rata i bitke za Vukovar. Drugi dan predviđen je za posjete raznim lokalitetima iz Domovinskoga rata, gradskom muzeju, a imat će organiziranu i školu mira i kviz znanja o toj tematici. Udovičić očekuje da će planirani radovi unutar Javne ustanove biti završeni do početka iduće školske godine, kada bi mogli početi raditi punim kapacitetom. Do tada se mora urediti hostel unutar vojarne te pripremiti restoran za 300 djece. Projektna dokumentacija za te radove je završena, a obnova i uređenje ovise o novcu.

>> Osmaši će odlaziti u Vukovar i učiti o bitkama i herojima

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar gecdra
gecdra
09:37 29.10.2014.

Samo da Predrag nebu predavać

DA
Danijel9
18:11 29.10.2014.

Uvedite i predmete o ljudskim ili humanim vrijednostima poput ispravnosti, morala, etike, nenasilja,nesebicnosti, mira, savjesti,dobrote, suosjecanja i sl.

MN
Mister No 978
08:05 29.10.2014.

Bravo samo ucite djecu da mrze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije