Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar u Osijeku

Vrdoljak: Odustajanje Rusije od Južnog toka ne utječe na našu energetsku strategiju

Ivan Vrdoljak
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
02.12.2014.
u 13:58

U nastavku je objasnio kako smo "otvorili opciju izgradnje odvojka za južni tok jer Hrvatska nije imala priliku biti na glavnoj trasi".

Odustajanje Rusije od Južnog toka ne utječe na našu energetsku strategiju - rekao je danas ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak u Osijeku gdje je sudjelovao na proslavi Dana grada.

- To se niti najmanje neće odraziti na nas - dodao je on. U nastavku je objasnio kako smo "otvorili opciju izgradnje odvojka za južni tok jer Hrvatska nije imala priliku biti na glavnoj trasi". Rekao je, također, kako se nakon toga krenulo u projekt istraživanja i eksploatacije nafte i plina te izgradnju LNG-a kao pravca koji će biti jedina opcija dobave plina ovom dijelu Europe.

Osječanima na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, pak, ništa nije htio obećavati jer "ne želi funkcionirati na način da obećajem milijune".

- Mislim da je to deplasirano. Mi iz politike trebamo obećati da ćemo u što većem zajedništvu raditi za grad - napomenuo je Vrdoljak ističući kako Osijeku treba vratiti optimizam i vjerovanje da se ovdje može bolje živjeti. - Nabrajajući projekte ne može se dokazati da je učinjeno nešto dobro. Na primjer, ja osobno mislim da je za izgradnju sjevernog traka Južne osječke obilaznice najzaslužniji bivši direktor Hrvatskih cesta Josip Škorić iz HDZ-a, koji je najviše učinio da se ta investicija realizira - objasnio je novinarima Vrdoljak napominjući kako je bitno da se nešto dogodi.

- Upravo je to projekt koji je pokazao da se zajedničkim radom političara može puno napraviti. Pred nama su velike ambicije za Osijek, ali ih ne treba naglašavati jer će se one dogoditi - zaključio je ministar gospodarstva.

>> Putin: Odustajemo od Južnog toka

Komentara 5

BU
Bulaba
14:27 02.12.2014.

Tako je, mi ćemo prditi u vjetroelektrane.

TH
than
15:07 02.12.2014.

Kako nesto moze utjecati na jedno veliko nista ? Odnosno mi niti nemamo energetsku strategiju. Nasa energetska strategija se temeljila na tome da HEP digne cijenu struje da bi mogao prosiriti vozni park.

DH
dalibor.hren
15:39 03.12.2014.

Vjerojatno će Vrdoljak jesti samo grah, grašak i ostalo povrće koje proizvodi plin i na taj će način grijati istomišljenike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije