Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vlatko Cvrtila:

'Postoji mogućnost velikog terorističkog napada u Europi'

Vlatko Cvrtila
Foto: Tatjana Tadic/PD/PIXSELL
12.01.2016.
u 19:12

Ono što se prijeti Europi i način kako bi se taj napad mogao poduzeti – to bi morao biti spektakularan napad pa se predviđa da bi bio sinkroniziran u jednom gradu ili nekoliko gradova EU, kaže Cvrtila

Stručnjak za geopolitiku i nacionalnu sigurnost Vlatko Cvrtila upozorio je kako Europi prijeti veliki teroristički napad.

– Ono što se prijeti Europi i način kako bi se taj napad mogao poduzeti – to bi morao biti spektakularan napad pa se predviđa da bi bio sinkroniziran u jednom gradu ili nekoliko gradova EU. Ne treba tu mogućnost isključiti bez obzira na to koje se mjere poduzimaju da se to spriječi – rekao je gostujući u Dnevniku N1 televizije.

Kazao je kako je današnji napad u Istanbulu bilo teško predvidjeti.

– Imamo primjere takvih bombaških napada u recentnoj povijesti koje je jako teško otkriti. Njihove namjere je teško otkriti. Ne moraju oni biti pripadnici neke velike skupine, nego to mogu počiniti sami. Turska unatoč svojim naporima ne može spriječiti ovakve napade – rekao je.

Hrvatska, po njemu, ne izazva nasilne reakcije i konstruktivna je u politikama koje pridonose međunarodnom miru.

– Hrvatska ne bi trebala biti prva meta takvih napada za razliku od nekih drugih država – kaže Cvrtila. Ipak, upozorava, terorizam ne bira države niti žrtve.

>> Turski premijer: Bombaš samoubojica je bio pripadnik ISIL-a. Svi ubijeni su stranci

Komentara 27

BA
babanko
19:23 12.01.2016.

Ovo što piše u članku jasno je svakom vrapcu na grani i ne moraš biti stručnjak za geopolitiku... Također postoji velika šansa da se ove godine sruše dva zrakoplova..te još veća šansa da na Kupresu ponovo padne snijeg.

MP
mladen.pavlinic
19:59 12.01.2016.

Dobro jutro drug cvrtila

Avatar Idler 3
Idler 3
20:42 12.01.2016.

Jasno je to odavna, a pogotof od kad je Europa otvorila vrata izbjeglicama. Njemice već "oduševljeno" planiraju kak buju hodale zamotane, u grupami i s barem jenim muškim u društvu >;-)) Ljudi moji vidite li kam su nas dopelali nazovi-ljevičarski bolesnici. Puhovski si još ima obraza prozivat neke "mrske" Poljsku, Mađarsku....a svak pametan od njih ima kaj i navčit !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije