Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
žene diskriminirane

Više od 60 posto žena smatra da su žene u Hrvatskoj diskriminirane

sabor (1)
Patrik Macek/PIXSELL
05.09.2012.
u 18:23

Kako postotak žena u Saboru iznosi samo 25 posto, čak 85,4 posto ispitanica podržalo je primjenu kvota kao rješenja tog "poražavajućeg problema"

Više od 60 posto žena smatra da su žene u Hrvatskoj diskriminirane i da ne sudjeluju u dovoljnom broju u hrvatskoj politici, pokazalo je istraživanje "Žene u hrvatskoj politici 2011." koje je predstavljeno u Centru za ženske studije.

Kako postotak žena u Saboru iznosi samo 25 posto, čak 85,4 posto ispitanica podržalo je primjenu kvota kao rješenja tog "poražavajućeg problema", a na ulogu žena u društvu, pokazalo je istraživanje, najviše utječu mediji.

Nakon predstavljanja rezultata o položaju žena u politici raspravljale su Helena Štimac Radin, ravnateljica Ureda za ravnopravnost spolova, Višnja Ljubičić, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, te Mirela Holy i Gordana Sobol iz SDP-a, Morana Paliković Gruden iz HNS-a, Đurđica Sumrak iz HDZ-a i predstavnice ženskih nevladinih organizacija. Sve gošće složile su se da je provođenje istraživanja važno te kako se treba primijeniti za kreiranje javne politike koja će voditi više računa o ravnopravnosti spolova kao jednoj od temeljnih demokratskih vrijednosti.

Ključne riječi

Komentara 27

M3
Miške 3
18:55 05.09.2012.

Zbilja, Ingrid i Sobol su diskriminirane u odnosu na radnice Kamenskog, Vartexa, Dalmatinke Sinj, nastavnica u OŠ, medicinskih sestara itd.

FE
Felicijen
19:17 05.09.2012.

Nisam nikada susreo nijednu ženu koja za isti posao prima manju plaću od muškaraca a stalno je to tema...

Avatar Nesalomljiva
Nesalomljiva
18:55 05.09.2012.

osjećam se diskriminirano zato što si ne mogu priuštiti ples na štangi, niti zasjedanje u saboru, jer su ove sa slike sve zauzele doživotno, kao da im je ćaća ostavio u nasljeđe. fuuuj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije