Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBJAVILI SURADNJU

Ribić ide sa Sinčićem i Lovrinovićem: Ova koalicija ima odgovore na 3 glavna pitanja

Vilim Ribić
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
10.08.2016.
u 16:35

Po Ribićevoj ocjeni, najveću cijenu loših politika platili su obrazovanje i znanost, a u rezanju je prednjačio Zoran Milanović

Koalicija Živog zida, Franka, Promijenimo Hrvatsku i Akcije mladih danas je objavila suradnju s predsjednikom Matice hrvatskih sindikata Vilimom Ribićem koji je dosadašnje HDZ-ove i SDP-ove koalicije prozvao za "sedam godina beskrajne depresije i krize".

Dvadeset godina glavno im je bilo vraćanje kredita, a ne ekonomski rast i razvoj. Ni danas oni ne nude nikakvu nadu u promjene, istaknuo je Ribić na konferenciji za novinare koalicije koja na izbore izlazi pod sloganom "Jedina opcija".

– HTV radi inženjering za ove dvije opcije, iako ne bi smjeli tako utjecati na birače – istaknuo je.

Po Ribićevoj ocjeni, najveću cijenu loših politika platili su obrazovanje i znanost, a u rezanju je prednjačio Zoran Milanović, zbog čega su plaće u obrazovanju i znanosti pale čak 30 posto.

– Donosili su zakone da bi opstruirali sindikate, zakonima ih lomili. Nešto zastrašujuće. Ova koalicija ima odgovore na tri glavna pitanja – iseljavanje, demografsku katastrofu te pad proizvodnje i zapošljavanja – naglasio je.

Ivan Lovrinović, predsjednik stranke Promijenimo Hrvatsku, rekao je da će staviti naglasak na sustav obrazovanja kao ključnu polugu razvoja te da se zalaže za depolitizaciju reforme obrazovanja, kao i za reviziju bolonjske reforme.

– Želimo vratiti ljudima ponos u sustavu obrazovanja. Predložit ćemo i zakon o majčinstvu, kako bismo destimulirali rad nedjeljom, da bi majke taj dan mogle biti sa svojom djecom i kako bismo potaknuli demografsku obnovu – najavio je Lovrinović.

Ivan Vilibor Sinčić ponovno je istaknuo sličnost HDZ-a i SDP-a, koji, kaže, zbog svog interesa namjerno građanima serviraju ideološke sukobe, kako bi ih na tim temama dijelili.

– Mi otvaramo bitna pitanja i nudimo rješenja, gradimo, a ne rušimo, dok oni nude samo demagogiju. No, građani shvaćaju da je vrijeme demagogije prošlo – zaključio je čelnik Živog zida.

>> Ribić: Bit će demonstracija jer ova reforma mora ići dalje

Komentara 15

OS
osica
16:54 10.08.2016.

Sindikalisti, dajte odgovor na pitanje odakle pare za tri vaša odgovora?

IS
isuskristkomunist
16:55 10.08.2016.

Radikalna ljevica. Jako losa destruktivna anarhoidna opcija

DU
Deleted user
16:57 10.08.2016.

Zamislimo kako bi ovakvi prošli na izborima u SR Njemačkoj. Eto, dovoljno o tome.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije