Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tražit će pomoć

Vesna Pusić sa suprugom Tomislava Salopeka stigla u Egipat

Tomislav Salopek
Foto: YouTube
1/3
06.08.2015.
u 15:31

Hrvatski državljanin, 30-godišnji Tomislav Salopek otet je u glavnom egipatskom gradu Kairu 22. srpnja.

Ministrica Vesna Pusić, kako doznajemo, stigla je zajedno sa suprugom otetog Hrvata Natašom Salopek u Egipat, gdje će od egipatskih vlasti tražiti pomoć u oslobađanju Tomislava Salopeka iz ruku ISIL-a. Ministarstvo vanjskih poslova nije htjelo potvrditi ni komentirati odlazak ministrice Pusić u Egipat.

Podsjetimo, jučer je objavljena snimka na kojoj oteti Salopek na koljenima pokraj maskiranog i naoružanog terorista čita poruku da će ga ubiti u roku od 48 sati ako egipatske vlasti iz zatvora ne puste muslimanske žene, među kojima je i visoka dužnosnica ISIL-a.

Hrvatski državljanin, 30-godišnji Tomislav Salopek otet je u glavnom egipatskom gradu Kairu 22. srpnja. Kao što je poznato, Tomislav je u Egiptu kao menadžer radio za francusku tvrtku Company General Geoscience, a otet je na putu prema poslu.

Prema informacijama Ministarstva unutarnjih poslova Egipta, Salopek je bio u automobilu s vozačem kojeg su otmičari izvukli iz automobila i ostavili na cesti, a mladog Hrvata oteli su i otišli. Drugi dan egipatske sigurnosne snage našle su automobil, osobne dokumente otetog Hrvata kao i dva mobitela.

>> Objavili video: Islamisti prijete da će ubiti Hrvata otetog u Egiptu u roku od 48 sati

>> Britanski mediji sumnjaju da uz Salopeka na snimci stoji Jihadi John

Komentara 172

Avatar Ada
Ada
15:44 06.08.2015.

Udvostručimo molitve za Tomislava! Gospodine, pomozi!

PA
pan-am
16:09 06.08.2015.

Iako mi Vesna nije baš omiljena ovo je lijep potez.Trebamo se svi pomoliti za čovjeka i vjerujem da će sve završiti dobro .

DU
Deleted user
15:53 06.08.2015.

Amerima poslati notu da hitno odrade operaciju spasavanja u provivnome povuci vojnike iz svih misija po svijetu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije