Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministrica

Pusić poziva Sloveniju da bolje postupa prema migrantima

Vesna Pusić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
30.12.2015.
u 11:38

Slovenija je zatražila sastanak na kojemu će od Hrvatske zatražiti pooštreni postupak identifikacije migranata i izbjeglica, rekao je jučer slovenski državni tajnik Boštjan Šefic, zadužen u vladi za izbjegličku problematiku

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić pozvala je danas Sloveniju da bolje postupa prema migrantima i ukloni žicu na granici i izrazila spremnost Hrvatske da joj u tome pomogne savjetima i iskustvom.

Komentirajući prije sjednice vlade zahtjev Slovenije da Hrvatska pojača nadzor nad migrantima, Pusić je u izjavi za novinare istaknula da Hrvatska ima najbolji nadzor i organizaciju u migrantskoj krizi od Turske do Njemačke i pozvala Sloveniju da poboljša svoj pristup.

– Najbolji nadzor i organizacija u migrantskoj krizi od Turske do Njemačke je u Hrvatskoj. Prema tome, Slovenija bi trebala pripaziti malo i na to kako oni to rade i skinuti žicu – kazala je.

– Možemo im pomoći savjetima i iskustvom kako se to radi, da se ne izazivaju teškoće u društvu, a da se i prema ljudima pristojno ponaša – dodala je.

Slovenija je zatražila sastanak na kojemu će od Hrvatske zatražiti pooštreni postupak identifikacije migranata i izbjeglica, rekao je jučer slovenski državni tajnik Boštjan Šefic, zadužen u vladi  za izbjegličku problematiku.

– Predložili smo sastanak na razini dviju graničnih policija na temu pooštrene kontrole i preciznijeg utvrđivanja identiteta migranata – kazao je Šefic.

Austrija je proteklih dana uvela strože kontrole na granici i odbila primiti više stotina migranata iz Slovenije. 

>> Slovenci su sanjali da će biti mala Švicarska, postali mala Mađarska 

>> Slovenija zasad ne razmišlja o uklanjanju ograde

Komentara 10

GO
goran2hr
12:29 30.12.2015.

Slovenija ima pravo i žicom se štiti od ulaska ilegalnih imigranata (ne i po dijelovima hrvatskog teritorija). A tako bi trebala postupiti i RH. Mađarska nam je primjer da je čuvana žica dobro i učinkovito rješenje. Čak i ovo što na prvi pogled djeluje dobro (proslijediti ilegalne imigrante dalje), dugoročno nije dobro. Islamizacija našeg zeleđa, terorizam i mogućnost da ih (ilegalne imigrante) jednoga dana EU vrati u RH (pod raznim izlikama), RH ne bi smjela podržavati i financirati. Slovenci u ilegalni imigrantima ne vide "jadnike", "očajnike", "intelektualce", "mogućnost za provođenje evangelizacije" i sl., nego ono što zaista jesu - trošak, skrivenu pozadinu i realnu prijetnju, pa se pokušavaju zaštititi kako znaju i mogu. Da je RH svoju ogradu digla na vrijeme (paralelno sa Mađarima), Slovenci sada ne bi morali dizati svoju.

DU
Deleted user
12:58 30.12.2015.

ej, ona nudi savjete Slovencima, smrdi joj iz usta čim progovori.......lažu i obmanjuju.....međimurci i podravci jeste li vi Hrvati i što već?, pa za koga ste vi svih ovih godina glasali...za ženu od 1 %glasova i koja sije mržnju po hrvatskom čovjeku.

LI
Livi
12:08 30.12.2015.

Koliko si poslala prosvjednih nota Milanovicevom prijatelju Ceraru, a ne onom mrskom Madzaru Orbanu! Koliko vidimo totalno vas ignoriraju i nastavljaju nas "ogradivati". Eto do cega nas je dovela koalicija "Hrvatska raste". Danas smo doznali da rastemo i u lopovluku, no ipak vas to nije spustilo na zemlju i da se ne bacate svojim "antifasitickim" blatom, a ne ponasate se kao pravi antifasisti na Zapadu, jer tamo kad strancki leader izgubi izbore stavlja mandat na raspolaganje. Ali vas je uzor bio Staljin i Tito, pa nije cudo sto se tako ponasate. Zar nisu ta dva lika bili dozivotni predsjednici!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije