Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Migrantski val

Pusić o zatvaranju hrvatske granice: Sve je moguće, ali mi to ne želimo

Vesna Pusić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/11
20.10.2015.
u 13:18

- Ako budemo suočeni s tim da Njemačka, Austrija i Slovenija zatvore granice, onda nemamo što i nemamo druge mogućnosti - kazala je ministrica vanjskih poslova.

Da li je moguće da se i fizički zatvori hrvatska granica? Sve je moguće, ali to je nešto što mi ne želimo, jasno je danas u Zagrebu poručila ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić.

- Ako budemo suočeni s tim da Njemačka, Austrija i Slovenija zatvore granice, onda nemamo što i nemamo druge mogućnosti, ali to je antieuropski, neefikasno i nije pravo rješenje. Time se postiže da se ogromne količine ljudi skupljaju u našem istočnom susjedstvu, a ne vidim da da bi to bilo u bilo čijem interesu - kazala je Vesna Pusić i naglasila kako se izbjeglička kriza može riješiti samo suradnjom, a ne nadmetanjem među državama.

Na pitanje ima li informacija da je hrvatska policija prešla granicu prema Srbiji, kako tvrde iz Beograda, zbog čega su najavili prosvjednu notu, kazala je:  - Imam informaciju da hrvatska policija nije prešla granicu. U ovom trenutku kad Hrvatska preuzima sve izbjeglice koje dolazi iz Srbije, a kao što je poznato ne bi morala, mogla bi imati i drugačiju politiku, takav bi potez bio deplasiran.

>>Sve priče o izbjeglicama čitajte u našem specijalu Izbjeglička kriza

>>Kroz voćnjake i polja oko tisuću izbjeglica probilo se u Hrvatsku!

>>Sirijska srednja klasa u potrazi za izgubljenom boljom budućnošću

Komentara 21

DU
Deleted user
13:24 20.10.2015.

Sad je sve moguće a kad je to predsednica predložila pljuvali ste po njoj,pojma nemate što radite, ponašte se kao guske u magli!

Avatar zabadalo5
zabadalo5
13:29 20.10.2015.

Vesnice, tebe nitko ne pita što ti želiš!! Bitno je zaštiti nacionalne interese i interese građana Lijepe Naše, ili ste zaboravili da vam je to obaveza?!

Avatar imotska115
imotska115
13:41 20.10.2015.

Kaj si jos tu, ja sam mislil da si vec otisla dobrovoljno. A zakaj si pljuvala po predsjenici, to ti nebu oprostila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije