Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uz praznik rada

Vesna Pusić: Idemo prema zajedničkim ciljevima – boljem i kvalitetnijem životu

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/4
01.05.2014.
u 14:00

Osvrnuvši se na pozive sindikata da Vlada podnese ostavku, istaknula je da Hrvatska nije država koja si može priuštiti nestabilnost

U povodu 1. svibnja, Međunarodnog praznika rada, organizacije HNS -­a pripremile su niz događanja diljem Hrvatske. Proslavama u Zagrebu i Trakošćanu pridružila se i predsjednica HNS-­a, prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić.

 - Držimo oko na lopti i idemo prema ciljevima koji su nam svima isti, i građanima, i nama kao građanima koji su privremeno njihovom voljom na nekim funkcijama za koje imaju odgovornost. Cilj nam je isti – da živimo bolje i kvalitetnije, poručila je predsjednica HNS-a Vesna Pusić u povodu Praznika rada i premijerovog poziva građanima da budu strpljivi.

 - Imamo puno prepreka i cijeli posao pospremanja kuće, koji mislim da smo dosta dobro obavili. Sad imamo posao uklanjanja prepreka i suradnje s investitorima, domaćima i stranima, jer je to život za ovu zemlju, jer su to radna mjesta, jer je to obrazovanje, zdravstvo, sve što živi na proračunu, i tog posla ćemo se držati. Nitko nije rekao da će biti lako. Da je lako ne bi nas zapalo, rekla je Pusić.

Osvrnuvši se na pozive sindikata da Vlada podnese ostavku, istaknula je da Hrvatska nije država koja si može priuštiti nestabilnost.

 - Svatko tko dobije povjerenje na izborima ima obavezu raditi svoj posao četiri godine, koliko god težak bio, jer to nije samo posao na tim funkcijama, nego i postepeno stabiliziranje Hrvatske kao države i njezinih institucija. Njezin vijek trajanja je možda dugačak, ako se usporedi s vijekom ljudskog života, ali ako se usporedi s nekim povijesnim dimenzijama, to je zapravo vrlo kratko vrijeme i u tom kratkom vremenu stabiliziranje institucija i trajnost najvažnije su stvari, poručila je Vesna Pusić.

Na Jarunu se zajedno s članicom Predsjedništva HNS-a, predsjednicom Gradske organizacije HNS-a Grada Zagreba i ministricom graditeljstva i prostornog uređenja Ankom Mrak Taritaš i predsjednikom Kluba zastupnika i HNS-ovim kandidatom na europskim izborima Jozom Radošem pridružila proslavi Praznika rada u organizaciji zagrebačkog HNS-a te sudjelovala u „HNS-ovoj regati“.

Uz predsjednicu HNS-a, u optimistu je jedrio i Jozo Radoš. Nakon Jaruna, Vesna Pusić, Anka Mrak Taritaš i Jozo Radoš sudjelovali su i u tradicionalnoj proslavi Praznika rada u organizaciji HNS-a Varaždinske županije, u Trakošćanu, gdje su članovi iz čitave županije kuhali grah, koji su potom podijelili građanima. Domaćini su im bili predsjednik HNS-a Varaždinske županije i župan Varaždinske županije Predrag Štromar, a pridružio im se i drugi HNS-ov kandidat na izborima za Europski parlament Marin Vučić.

>> Vesna Pusić: Porez na štednju je zbog smanjenja deficita i to nije novi porez

Komentara 24

EM
ex man
14:21 01.05.2014.

Hrvatska se raspada, a ona priča o nekom svom dobrom radu. da njoj i njenim kolegama je dobro, obični narod je nažalost na rubu gladi

L0
luena 01
14:16 01.05.2014.

>:-)) Hrvatska nije zemlja koji si moze priustit nestabilnost..Uplasila se Pusika ... ne znas ti sta si gradjani sve mogu priustit samo zazivaj i izazivaj... Misli da ce gradjani vjecito pljacku od strane politicara trpit..

Avatar tajar
tajar
14:09 01.05.2014.

Jasno je da idu prema boljem i kvalitetnijem životu, Pusićka je taj cilj i ostvarila!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije