Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vesna Pusić:

'Hrvatska neće kočiti Srbiju na putu prema Europskoj uniji'

Vesna Pusić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
07.03.2015.
u 09:18

Pomoći ćemo Srbiji na njenom europskom putu jer nam je bitno da imamo sigurne i stabilne zemlje na svojim granicama, kaže Pusić

Hrvatska neće kočiti ulazak Srbije u Europsku uniju, rekla je to u intervjuu za srpske Novosti prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić, piše Press.

– Ne smatram da bi se hrvatski značaj u Europskoj uniji smanjio ulaskom Srbije, već je to i naš sigurnosni interes. Potrebno je napredovanje svih zemalja s kojima graničimo, prema standardima EU. Na taj način dobivamo sigurne i stabilne zemlje na svojim granicama i zato ćemo pomoći Srbiji na njenom europskom putu – kazala je Pusić.

Na pitanje hoće li Hrvatska kočiti ulazak Srbije u EU, Pusić je odgovorila kako ne postoji takva opasnost.

– Hrvatska nema nikakav arogantni stav s visine jer znamo kako je i nama bilo teško, ali se isplatilo – pojasnila je Pusić. Kazala je, između ostaloga, kako su odnosi Hrvatske i Srbije vrlo dobri i korektni.

>> 'Srbija neće pokvariti odnose s Hrvatskom, ali još nisam pozvan u posjet'

Komentara 123

FN
Fr@njo
09:35 07.03.2015.

a iz Srbije to stizu ti zahtjevi da se gospodja Pusic kandidira sa glavnu tajnicu UN-a....lijepo , bas lijepo od Srbije , a i imaju zasto .

BO
boris
09:35 07.03.2015.

kao da joj je to najvažnije što ima reći o Srbiji, a neriješena pitanja i nestali i ubijeni, zatočeni kao da nije važno... To bi bila za nju arogancija?

KN
knezica
09:58 07.03.2015.

Ako sljedeća vlada sa Karamarkom na čelu ne istraži i ne procesuira sva zla koja su nam napravili Pusićka, Josipović i Milanović - ništa nam bolje neće biti. Jednom zauvijek moramo raščistiti sve koji rovare protiv Hrvatskih interesa. Kako ćemo ići naprijed, kad nam ovi prave nemjerljivu štetu. I da, javljaju se kao Mesije, Milnovićev novi slogan je - "naprijed, a ne nazad" ... Da nije katastrofalno i jadno, bilo bi smiješno. Užas tko nam vodi državu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije