Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepoznati detalji

Velik interes za Večernjakov dokumentarac 'Sasvim nepoznati Tuđman'

tuđman
Foto: VL
1/2
11.12.2014.
u 15:33

Dokumentarac i knjižica "Sasvim nepoznati Tuđman" mogu se kupiti na svim kioscima i drugim prodajnim mrežama Tiska u cijeloj Hrvatskoj po cijeni 39,90 kuna

Širom Lijepe Naše čitatelji Večernjeg lista i drugi građani pokazali su veliki interes za najnoviji film iz Večernjakove kolekcije političkih dokumentaraca "Sasvim nepoznati Tuđman", autora Miljenka Manjkasa.

U tom filmu koji je Večernji list pustio na kioske 10. prosinca, na 15. godišnjicu smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, njegovi najbliži suradnici govore o nepoznatim detaljima iz njegova privatnog života, ali i vremena kada je stvarao Hrvatsku.

Na DVD-u, ali i u knjižici koja nosi isto ime "Sasvim nepoznati Tuđman", čitatelji mogu saznati niz nepoznatih činjenica iz njegove bogate biografije. Predstojnik njegova ureda dr. Jure Radić tvrdi da je Franjo Tuđman od njih uvijek tražio da mu dovedu najpametnije ljude iz cijele države i da se nije plašio, kao mnogi drugi, sposobnih i stručnih ljudi. Dapače, želio je biti okružen njima.

Njegov osobni savjetnik dr. Slaven Letica govori o tome kako Tuđman nije želio da se zatvori njegov glavni politički oponent Ivica Račan, a Zdravko Tomac priča kako je od njega Tuđman tražio da nakon povratka iz Beograda zbrine Budimira Lončara. Njegov najdugovječniji suradnik Ivić Pašalić priča kako je predsjednik tjerao svoje suradnike da rade i subotom, a Zdravka Bušić kako je čeznuo za giricama iz Jurišićeve.

Dokumentarac i knjižica "Sasvim nepoznati Tuđman" mogu se kupiti na svim kioscima i drugim prodajnim mrežama Tiska u cijeloj Hrvatskoj po cijeni 39,90 kuna.

Foto: VLm

>> 'Sasvim nepoznati Tuđman' u izdanju Večernjeg lista

>> Tuđman je odbio uhititi Račana iako su ga savjetnici na to nagovarali

Komentara 42

AN
AnteizmalogZGa
17:00 11.12.2014.

Franjo Tuđman je za većinu bio veliki čovjek i domoljub, a ovi što reže, grakću kao crne vrane i nabacuju se na blatom na njega, samo govore kakvi su sami...sitne duše....zločinačkog porijekla ....izgubljeni u magli svog suludog komunističkog režima. Naa kraju će se kao štakori međusobno izgristi i umrijeti u praznini svoje zloće!

QQ
qqriqrac
18:35 11.12.2014.

Najveci. Svaka mu cast.

ME
Meter
19:26 11.12.2014.

Profesor na FPN - Historija revolucije naroda Jugoslavije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije