Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bernardić u škripcu

Većina u vrhu SDP-a i koalicijski partneri podržavaju Mrak Taritaš

01.02.2017., Zagreb - Uz nazocnost stranackih celnika Klub gradskih zastupnika HNS - HSU odrzao je konferenciju za medije u Staroj gradskoj vijecnici.  photo: Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
11.02.2017.
u 00:15

Dobar dio zagrebačkog SDP-a za HNS-ovu kandidatkinju ne želi ni čuti, radije bi da pobijedi Bandić nego ona. Ta struja navija za Sandru Švaljek

Pritisci na šefa SDP-a Davora Bernardića da donese odluku o gradonačelničkom kandidatu za Zagreb rastu iz dana u dan. Gotovo da nema člana vodstva stranke koji ne drži da bi se konačno trebalo odlučiti hoće li SDP imati svog kandidata ili će se nekog podržati.

Kako aduta s kojim bi mogli ući i u drugi krug nemaju, sve je više onih koji navijaju za drugu opciju. A između Anke Mrak Taritaš i Sandre Švaljek većina je u vrhu stranke za HNS-ovu kandidatkinju. No ne stišću Bernardića samo njegovi. I koalicijski partneri SDP-a nadaju se da će se šef partije “trgnuti” i odlučiti za Mrak Taritaš.

– Intuicija mi kaže da je Mrak Taritaš pun pogodak, a potvrdile bi me i sve ankete koje je vidio i šef SDP-a. Siguran sam da možemo promijeniti stvari u Zagrebu, ali jedino svi zajedno. Nadam se da će tako i biti – kaže predsjednik HSU Silvano Hrelja. Dodaje i kako bi doista trebalo biti manje bitno tko je čiji glavni kandidat.

– Pa neće SDP ostati praznih ruku. Možda u ovom trenutku na Iblerovu još ne vjeruju da je to najbolje rješenje, ali mislim da će i oni polako doći do toga. Treba samo biti strpljiv – uvjeren je.

Na istom je tragu i HSS. – Imam vrlo visoko mišljenje o Anki Mrak Taritaš. Nije nam neprihvatljiva kandidatkinja. Ako je dilema Mrak Taritaš ili Sandra Švaljek, apsolutno sam za Mrak Taritaš. No odlučit će gradska organizacija – kaže šef HSS-a Krešo Beljak.

U svakom slučaju Bernardić će se brzo morati odlučiti, a to mu neće biti nimalo lako. Nije tajna da dobar dio zagrebačkog SDP-a ne želi HNS na vlasti i da zaziru od ideje da podrže njihovu kandidatkinju.

– Mnogi od njih bi radije da pobijedi Milan Bandić nego da HNS dobije gradonačelnika. To vam je tako. I upravo ta struja i navija za Švaljek – kaže izvor iz zagrebačkog SDP-a. No to si stranka, dodaje, nikako ne bi smjela dozvoliti.

Švaljek je, kaže, savjetovala HDZ-ove Vlade, bila zamjenica Milana Bandića, a sada ima podršku HSLS-a koji je u Vladi s HDZ-om. Koga će na kraju slušati Bernardić, gradsku organizaciju koja mu čuva leđa ili novoizabrano vodstvo i koalicijske partnere, znat će se vrlo brzo, možda i za desetak dana.

>> Grbin oštro po ministru: Barišić je plagijator i stavio je svoj privatni interes ispred javnog

Komentara 26

ZL
zlovato_
00:56 11.02.2017.

Krešo više voli mrak,čudno.

JU
juma
01:32 11.02.2017.

Bernardic se koleba jer zna kako su nasim glasacima jako bitni i nekakvi estetski kriteriji. Tu pak prednost ima gospodja Bruna Esih, koja bi onda u drugom krugu isla protiv Bandica.

SU
sudac22
00:20 11.02.2017.

Komuniste lopove i ubojice u zatvor...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije