Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novac za ljetovanja malih Vukovaraca

Većina svjedoka u novom procesu protiv Sabe dolazi iz redova SDP-a

željko sabo
Foto: Branimir Bradarić
17.03.2016.
u 07:00

Ako je nešto od tog novca eventualno preostalo, GO SDP-a Vukovar taj je novac tretirao kao svoj, rekao je odvjetnik Ante Nobilo

Bivši vukovarski gradonačelnik Željko Sabo izjasnio se jučer na Općinskom sudu u Vukovaru da nije kriv ni za jedno kazneno djelo za koje ga se tereti. A tužiteljstvo u optužnici kaže da je Sabo od srpnja 2005. pa do rujna 2009. godine kroz humanitarnu akciju ljetovanja vukovarske djece na Jadranskom moru prisvojio najmanje 76.567 kuna koje su roditelji uplatili na ime troškova ljetovanja. Prema drugoj točki optužnice Sabu se tereti da je u vrijeme dok je bio gradonačelnik svoj položaj i ovlasti iskoristio da se tadašnji vijećnik SDP-a Srđan Šijaković zaposli u gradskoj tvrtki Komunalac. Zapriječena kazna za kaznena djela koja se Sabi stavljaju na teret iznosi od jedne do osam godina zatvora. Zamjenica županijskog državnog odvjetnika Suzana Stupar najavila je da će u dokaznom postupku saslušati više svjedoka, a kao dokazni materijal iskoristit će i poslovne knjige Komunalca, Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora... Zanimljivo je da je većina svjedoka tužiteljstva iz redova članova SDP-a, što bivših, što sadašnjih.

– Kada je riječ o humanitarnoj akciji besplatnog ljetovanja djece, postojao je ugovorni odnos vukovarskog SDP-a, koji je bio organizator cijele akcije, i roditelja djece koji su za tu namjenu plaćali od 80 do 120 kuna. Nadzorni odbor i revizija pokazali su da je taj novac trošen za potrebe ljetovanja, a ako je nešto od tog novca eventualno preostalo, GO SDP-a Vukovar taj je novac tretirao kao svoj. Željko Sabo nije uzeo ni kune od tog novca – rekao je Sabin odvjetnik Ante Nobilo.

Za drugu točku optužnice Nobilo je rekao da Sabo nije intervenirao da se Srđan Šijaković zaposli u Komunalcu. Sabo nije želio davati nikakve izjave, a na sudu se izjasnio da će odgovarati na pitanja i na kraju iznijeti svoju obranu. Sljedeća rasprava u ovom postupku održat će se 26. travnja.

>> Sabo odležao 7 mjeseci kazne i vratio se u SDP

Komentara 6

ZD
zdepar
10:56 17.03.2016.

dakle, sdp-ovac sabo tvrdi da je sdp lopovska i time zločinačka organizacija, koja krade od siromašne djece

NA
navijeke
09:15 17.03.2016.

Bundest liga u punom sjaju.

DE
Debavu
09:32 17.03.2016.

Veri bizzi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije